Articles

Zyra Franko – Gjermane për Rininë nis programet trepalëshe të bashkëpunimit me Shqipërinë

Albanian

 Ministria e Punëve të Jashtme ka kënaqësinë të informojë se Zyra Franko-Gjermane për Rininë (FGYO) do të nisë programet trepalëshe të bashkëpunimit me Shqipërinë.

Kulturë dhe Arsim

Albanian

Shqipëria nuk është vetëm një vendi kontrasteve, historisë së trazuar dhe peizazheve piktoreske, por edhe një destinacion që mund të mahnisë vizitorët e saj falë një jete kulturore në rritje, si dhe një skene artistiketë gjallë, të dominuar nga artistë të rinj dhe të apasionuar. Zbuloni disa prej galerive të artit bashkëkohor nga kryeqyteti Tirana. 

Ministri Bushati merr pjesë në Samitin e Vjenës

Albanian

Ministri i Punëve të Jashtme, z. Ditmir Bushati mori pjesë sot në punimet e ditës së dytë të Samitit të Vjenës për Ballkanin Perëndimor.Në segmentin e Ministrave të Punëve të Jashtme u diskutua mbi strukturat ekzistuese të bashkëpunimit rajonal në Ballkanin Perëndimor, adresimin e problematikave dypalëshe pa ndikuar në procesin e integrimit evropian si dhe bashkëpunimin rinor si një promotor i normalizimit të marrëdhënieve dhe pajtimit.

Kancelarja gjermane Angela Merkel në Shqipëri

Albanian

Kancelarja gjermane Angela Merkel Shqipëri

Shqipëria zgjidhet anëtare e Këshillit të të Drejtave të Njeriut të OKB

Albanian

Shqipëria u zgjodh sot (21 tetor 2014) me 176 vota për herë

Legalisation der Dokumente

Albanian

Konsularische Reformen erleichtern Verfahren zwischen Deutschland und Albanien

Die Bundesrepublik Deutschland und die Republik Albanien haben sich auf einen gegenseitigen Urkundenverkehr ohne Legalisation der Dokumente aus beiden Ländern geeinigt. Diese Art der Urkundenbeglaubigung ist auch als Apostille bekannt.

Legalizimi i dokumenteve

Albanian

Për të marrë këtë shërbim konsullor ju duhet të aplikoni në e-albania.al duke zgjedhur shërbimin e kërkuar dhe në vijim konsulli do t'ju udhëzojë mbi procedurën dhe do t'ju japë një datë dhe orë takimi për t'u paraqitur në sektorin konsullor të ambasadës.  

Reforma Konsullore: lehtësohen procedurat midis Gjermanisë dhe Shqipërisë

 

Qeveria e re e Republikës së Shqipërisë: www.kryeministria.al

Albanian

Qeveria e re e Republikës Shqipërisë

Pages

Adresse

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Konsularabteilung

Tel. +49 174 8619587

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

Öffnungszeiten

Montag bis Freitag
09:00 - 17:00
Öffnungszeiten Konsularabteilung
Montag 10.00- 14.00
Mittwoch 10.00-14.00
Freitag 09.30 - 13.00