Articles

Forumi i Ambasadorëve të Ballkanit Perëndimor, në Berlin, me temë: “Procesi i Berlinit dhe më tej: integrimi rajonal dhe përafrimi me BE-në i Ballkanit Perëndimor”.

Albanian

Berlin 8 maj 2017 - Shkëmbim interesant i pikëpamjeve në Forumin për Ballkanin Perendimor dhe Procesin e Berlinit, organizuar nga Konrad Adenauer Stiftung me inisiativen dhe mbështetjen e Ambasadës shqiptare dhe Ambasadës Serbe në Berlin. I ftuar i posaçëm, ishte europarlamentari gjerman David McAllister, i cili deklaroi se BE duhet t'i japë BB6 vëmendjen që ky rajon meriton.

Colours of Albania, Spring Photo Contest!

Albanian

Colours of Albania ! Spring Photo Contest!

"Njoftojme te interesuarit se nga data 10 qershor 2017!

Albanian

"Njoftojme te interesuarit se nga data 10 qershor 2017, Konsullata e Pergjithshme shqiptare ne Mynih, do te filloje prodhimin e pashaportave dhe kartave te identitetit per shtetasit shqiptare". 

Prej datës 1 Maj 2017 këto Shërbime do të ofrohen vetëm Online!

Albanian

 
TË NDERUAR QYTETARË,
Shërbimet konsullore tani mund  t’i merrni online nëpërmjet Platformës së Shërbimeve Konsullore Online si më poshtë:
1.    Në faqen e Ministrisë së Punëve të Jashtme
http://www.punetejashtme.gov.al/al/sherbime/sherbimet-konsullore-online
 
2.    Në faqen e Ambasadave dhe Konsullatave

 
Klikoni tek Shërbimi Konsullor Online

 

Gabriel: Gjermania mbështetëse e fortë e integrimit të Shqipërisë në BE

Albanian

Gjermania është një mbështetëse e fortë e integrimit të Shqipërisë në Bashkimin Europian. Kryeministri Edi Rama u takua në Berlin, me Ministrin e Jashtëm gjerman, Sigmar Gabriel, nga i cili mori vlerësimin për reformat integruese dhe garancinë për vazhdimin e mbështetjes së fortë për aspiratën e shqiptarëve për anëtarësim në Bashkimin Europian. Temë e bisedës ishin dhe zhvillimet në rajon dhe roli i Shqipërisë si faktor paqeje dhe stabiliteti.
Kryeministri Rama dhe Ministri Gabriel u shprehën për mediat mbi takimin:

Shërbimi Konsullor Online

Albanian

Promoting Human Rights!

Albanian

Gjermani - Shqipëri: Tani mjafton vetëm vula Apostille, DW.

Albanian

Pas Italisë dhe Belgjikës në muajin dhjetor dhe Gjermania filloi zbatimin e regjimit pa legalizim të dokumenteve sipas Konventës së Hagës. Ky hap u kursen qytetarëve kohë dhe shpenzime.
Nisur prej modernizimit dhe garancive të rregullshmërisë së dokumenteve që lëshohen nga administrata shqiptare, Gjermania vendosi të pranojë zbatimin reciprok të regjimit pa legalizim të dokumenteve, i njohur si regjimi i Apostille-s. Nëpërmjet këtij vendimi përmirësohen ndjeshëm shërbimet ndaj qytetarëve që duhet të paraqesin dokumente në Gjermani ose anasjelltas.

Informacion mbi funksionimin e Konsullates se Pergjithshme te RSH-se ne Mynih.

Albanian

Të nderuar qytetarë, ju njoftojmë se Konsullata e Përgjithshme shqiptare në Mynih, ka filluar veprimet konsullore direkte për qytetarët shqiptarë me banim në Gjermani. Ju sjellim në vëmendje se Konsullata në Mynih mbulon landet: Bavari, Baden Würtemberg, Saarland dhe Rheinlandpfalz.
http://www.ambasadat.gov.al/munich-consulate/sq
https://www.facebook.com/pg/AlbaniainMunich/about/

Reforma Konsullore: lehtësohen procedurat midis Gjermanisë dhe Shqipërisë

Albanian

http://www.dw.com/sq/gjermani-shqip%C3%ABri-tani-mjafton-vet%C3%ABm-vula...
Pas Italisë dhe Belgjikës, që nga dita e sotme (12 dhjetor 2016), edhe Gjermania fillon zbatimin e regjimit pa legalizim të dokumenteve sipas Konventës së Hagës. Ky hap do t’i kursejë shtetasve tanë kohë dhe shpenzime.
 

Pages

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

Nr. i emergjences: +49 174 8619587

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.30 - 13.00