Articles

Rama në Hamburg në Forumin Ekonomik

Albanian

Kryeministri Edi Rama po zhvillon një vizitë një ditore pune nëHamburg, ku do të marrë pjesë në Forumin Ekonomik Shqipëri-Gjermani.

Artur Kuko: Diaspora - Dimension jo plotësisht i shfrytëzuar

Albanian

Në fokus të intervistës me ambasadorin e Shqipërisë në Berlin, Artur Kuko janë marrëdhëniet Shqipëri-Gjermani e një risi që do të sjellë nëntori në Tiranë. Samitin e parë të diasporës.

 

Tag der Deutschen Einheit 2016

Albanian

Urimet më të sinqerta popullit mik, partner e aleat të Gjermanisë, në festën kombëtare të unitetit!

Forumi Ekonomik i Shqipërisë në Hamburg!

Albanian

http://www.ost-ausschuss.de/node/1156
Ambasada e RSH dhe Dhoma gjermano-shqiptare e Tregetise dhe Industrise organizojne Forumin e Biznesit ne Hamburg dt 10 tetor, bizneset e interesuara mund te marrin pjese duke u regjistruar sipas formularit dhe duke e derguar regjistrimin ne adresen qe permban njoftimi"
Programin si dhe Formularin e regjistrimit me gjithë informacionet e nevojshme i gjeni në linkun në vijim.
http://www.ost-ausschuss.de/node/1156

Ftesë për bashkëpunim me Shoqatat Shqiptare në Gjermani!

Albanian

Në kuadër të politikave të shtetit shqiptar për të nxitur interesin e veçante ndaj shtetasve shqiptare neper bote, diaspores shqiptare, si ura miqesie dhe bashkëpunimi, si dhe nëparapërgatitje të Samitit të Diasporës http://samitidiaspores.al/ që do të zhvillohet në Tiranë, më 18 - 20 nentor 2016, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Berlin ka ndërmarrë iniciativën për përditësimin e informacionit mbi shoqatat shqiptare që ushtrojne aktivitetin e tyre në Republikën Federale të Gjermanisë.

 

Ne bashkepunim me Konsullen e Nderit ne landin e NRW znj. Anduena Stephan, Ambasadori Artur Kuko u takua me perfaqesues te organizatave qe bashkojne shqiptaret ne kete land.

Albanian

"Ne bashkepunim me Konsullen e Nderit ne landin e NRW znj. Anduena Stephan, Ambasadori Artur Kuko u takua me perfaqesues te organizatave qe bashkojne shqiptaret ne kete land.

Gjate takimit Ambasadori informoi ne lidhje me Samitin e Diaspores, qe do te mbahet ne Tirane ne dt 18-20 nentor dhe percolli mesazhin e Kryeministrit Rama drejtuar bashkatdhetareve tane ne lidhje me kete ngjarje madhore, qe synon te rrise dhe te institucionalizoje bashkepunimin me diasporen.

Ministria e Punëve te Jashtme prezanton aplikacionin E-Konsullata

Albanian

Ministria e Punëve të Jashtme në bashkëpunim me kompaninë Telekom Albania organizuan aktivitetin promovues të aplikacionit konsullor E-Konsullata. Ky aplikacion vjen ne kuadër te reformës së ndërmarrë nga MPJ ne fushën e shërbimeve konsullore.

Albania in UEFA Euro 2016

Albanian

The European Championship is the main football competition of men led by UEFA. This competition is held every four years since its establishment in 1960. Its original name was “UEFA European Nations’ Cup”, while in 1968 it was named “UEFA European Football Championship”. Since 1996 the championships are appointed as European – briefly “Euro” plus the year (e.g. Euro 2012).

 

Until 1980, only four representatives have played in the final phase, meanwhile after this year eight teams started to compete.

Ministri i Jashtem gjerman Steinmeier i uron Ambasadorit Kuko suksese për ekipin tonë kombëtar

Albanian

Ministri i Jashtem gjerman Steinmeier i uron Ambasadorit Kuko suksese për ekipin tonë kombëtar. Shqiperia tashme pjesë e diplomacisë europiane te futbollit!

Qeveria dhe shoqeria civile folen rreth RYCO

Albanian

Kontribut i RYCO-s drejt një të ardhmeje më të mirë për Ballkanin Perëndimor. Zyra Rinore Franko - Gjermane organizoi nje panel nderkombetar diskutimi me pjesemarrjen e Ambasadorit shqiptar Artur Kuko, Këshilltaren Diplomatike te Kryeministrit të Serbisë znj. Tatiana Jovic, si me dhe me përfaqësues të shoqërisë civile nga Shqipëria dhe Serbia

Pages

Adresa

Albanische Botschaft
Friedrichstr. 231
10969 Berlin
Germany

Tel / Fax

Tel. +49 30 259 3040
Fax +49 30 259 318 90

Sektori Konsullor

Tel. +49 30 2593040

Nr. i emergjences: +49 174 8619587

E-MAIL


embassy.berlin@mfa.gov.al
konsullata.berlin@mfa.gov.al

'

Orari zyrtar

E hënë - E premte
09:00 - 17:00
Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
E hënë 10.00 - 14.00
E mërkurë 10.00 - 14.00
E premte 09.30 - 13.00