Articles

NJOFTIM PËR PRODHIMIN/TËRHEQJEN E PASAPORTAVE

Albanian

Konsullata njofton se qytetarët që kanë aplikuar për pasaportë, deri në datën 19 nëntor 2021, mund të tërheqin pasaportën ose kartë ID në Konsullatë, gjatë orarit zyrtar ( Hënë - Premte në orarin 09:00 - 14:00 ).

NJOFTIM- PUSHIM 08 DHJETOR 2021

Albanian

Ju njoftojmë se në datën 08 dhjetor 2021, Konsullata  në Mynih do të jetë e mbyllur, me rastin e  Festës Kombëtare të Rinisë. Festë Zyrtare në Republikën e Shqipërisë!!!
Shënim: Në rastet kur festat zyrtare të Republikës së Shqipërisë bien në ditët e pushimeve javore (e shtunë ose e djelë), dita pasardhëse e javës është ditë pushimi.

NJOFTIM!!!

Albanian

Të nderuar qytetarë,
Me përmirësimin e shërbimit për pajisjen me Pasaportë Biometrike dhe Kartë ID, siç jeni tashmë në dijeni, jeni ju vetë që caktoni datën dhe orën kur dëshironi/mundeni të paraqiteni në ambasadë apo konsullatë.

Në mesazhin elektronik që do të merrni pas përfundimit të aplikimit së bashku me datën dhe orën ju vjen dhe numri i radhës.
Lutemi të respektoni këtë numër, ky do të jetë i vetmi numër me të cilin ju do të merrni shërbim në Zyrat Konsullore të RSH-së kudo ku ndodheni.

Deklarimi i adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë

Albanian

Në lidhje me Deklarimin e adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë, ju informojmë se:

REGJISTRIMI DHE APLIKIM PER PASAPORTË/ TERMINI ONLINE

Albanian
  • KLIKO adresen/Webseite           www.e-albania.al
  • ​Fillo Procedurën   “REGJISTROHU”
  • ​Më pas shtyp butonin “HYR” dhe zgjidhni mënyrën e identifikimit – klikoni tek ikona “Qytetar”
  • ​Kliko tek rubrika “SHËRBIMET KONSULLORE ONLINE”
  • ​Kliko tek “Aplikim për pasaportë dhe kartë identiteti (për shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë kufijve)”

NJOFTIM-Mbyllja e Konsullatës!!!

Albanian

Në zbatim të vendimit të marrë nga qeveria gjermane për mbylljen totale të gjithë veprimtarive të subjekteve dhe të institucioneve për parandalimin e Pandemisë Covid-19, nga data 16 dhjetor 2020 deri 10 janar 2021, Konsullata e Përgjithshme e RSH në Mynih, pezullon aktivitetin e saj gjatë kësaj periudhe.
Do të vijojmë trajtimin vetëm për rastet emergjente dhe për takimet për të cilat janë të caktuar datat.
Funksionimi do të vazhdojë për sa kohë kjo gjë do të jetë e mundur dhe e lejueshme nga autoritetet gjermane në kushtet aktuale.

Rrjeti i Profesionistëve

Albanian

Është një portal që synon të mbështesë të nxisë zhvillimin e Shqipërisë, duke ofruar një urë lidhëse për Diasporën, me qëllimin për të mbledhur dhe shkëmbyer informacione dhe përfshirjen e ekspertizës së anëtarëve të këtyre komuniteteve në të  mirë të zhvillimit të vendit si dhe në drejtim të gjenerimit të ideve dhe nismave  me  përfitim   të   përbashkët  për  anëtaret   e   këtyre komuniteteve.
Platforma Rrjeti i Profesionisteve  i ofron përdoruesve  profesionistë shqiptare në Diaspore mundësi informimi, bashkëpunimi, punësimi dhe investimi
BEHU PJESE E RRJETIT

NJOFTIM PUSHIM!!!

Albanian

Njoftojmë qytetarët se në datë 31 korrik 2020, Konsullata do të jetë e mbyllur për festës zyrtare të Kurban Bajramit!

Gëzuar Festën besimtarëve muslimanë!

NJOFTIM!!!

Albanian

Të nderuar bashkatdhetarë!

Konsullata e Përgjithshme e RSH në Mynih hapet në datën 11 maj 2020!
KUR TË PARAQITENI NË KONSULLATË DUHET TË KENI MARRË ME VETE MASKË MBROJTËSE. Nëse nuk i keni nuk do lejoheni të aplikoni! Kujdes: Landi i Bavarisë nga data 27 prill 2020, e ka bërë me detyrim vendosjen e maskave mbrojtëse, pasi nëse nuk i keni gjobiteni!

Qëndroni në kontakt me postën tuaj elektronike, ku do ju dërgohen nga konsujt detajet e datave dhe orareve e reja të takimit, si dhe rregullat që duhen respektuar nga ana juaj!

Njoftim :

Albanian

Ne kuader te masave te ndermarra nga  Qeveria Shqiptare  per parandalimin e perhapjes se virusit COVID-19, Ministria e Infrastruktures dhe Energjise njofton se duke nisur nga data 22 MARS, ORA 23:59, ndalohen te gjitha fluturimet nga dhe per GJERMANI, AUSTRI, ZVICER dhe HUNGARI.

Pages

Adresse


General Consulate of the Republic of Albania
München / Deutschland
ALBERT-SCHWEITZER-STR.62 81735 MÜNCHEN

Tel / Fax

Tel:+49 (0) 8992284522
+49 (0) 8992284524
Fax: +49 (0) 8992284523
Raste emergjente nr.
Tel: +4915237913997​

Öffnungszeiten

Montag bis Freitag
09:00-14:00