Articles

Edicioni i 55-të i Konferencës së Sigurisë së Mynihut-Pjesëmarrja e Ministrit në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj e

Albanian

Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj mori pjesë në punimet e sesionit të rradhës së Konferencës së Sigurisë së Mynihut, e cila prej disa vitesh përbën një arenë të rëndësishme dhe të pavarur të liderëve globale, për të zhvilluar diskutime informale, për sfidat më aktuale të sigurisë. Edicioni i 55-të i kësaj Konference, ishte një nga më të rëndësishmit e 10 vjeçarit të fundit, me pjesëmarrjen më të madhe të personaliteteve të larta në rang global, por edhe sepse 2019 do të jetë viti i provës për zhvillimet ndërkombëtare në fushën e sigurisë.

Takimi i Konsullit të Përgjithshëm të RSH, Z. Arten Hanku, me Kryeministrin e Landit të Bavarisë Z. Markus Söder

Albanian

Takimi i Konsullit të Përgjithshëm të RSH, Z. Arten Hanku, me Kryeministrin e Landit të Bavarisë Z. Markus Söder, në Pritjen tradicionale të dhënë për Trupin Diplomatik.

Takim me temë : "Roli i Europës në botë, parë nga perspektiva e saj e brendëshme dhe e jashtme"

Albanian

Takim i Konsullit të Përgjithshëm Z. Arten Hanku, me Ministrin e Drejtësisë dhe Europës, të Landit Baden-Württemberg, Z. Guido Wolf. Në këtë takim me temë : "Roli i Europës në botë, parë nga perspektiva e saj e brendëshme dhe e jashtme", morën pjesë 12 Konsuj të Përgjithshëm të akredituar në Landin e Baden-Württemberg.

N J O F T I M- FESTAT ZYRTARE 2019

Albanian

TË NDERUAR QYTETARË!

KONCERT GALA ME RASTIN E FESTËS KOMBËTARE

Albanian

Në datën 18 nëntor, me rastin e Festës Kombëtare, një Koncert madhështor i Ansamblit Kombëtar të Këngëve dhe Valleve Popullore, organizuar nga Konsullata e Përgjithshme në Mynih, në sallën prestigjioze të teatrit Künstlerhaus, me pjesëmarrjen e Presidentes së Qeverisë së Bavarisë së Sipërme Znj. Maria Els, Trupit Diplomatik, medias, komunitetit dhe Shoqatave shqiptare.

Vizita e Presidentit të Republikës z.Ilir Meta në Qendrën George C.Marshall-24 tetor 2018

Albanian

Presidenti i Republikës së Shqipërisë, Zoti Ilir Meta, ishte i ftuar në datën 24 tetor 2018, në Qendrën George C. Marshall në Garmisch-Partenkirchen /Bayern, ku mbajti Prezantimin me titull : "Shqipëria dhe Integrimi Euro-Atllantik në Ballkan".

Aktiviteti “Gjergj Kastriota Skënderbeu, Heroi Kombëtar i popullit shqiptar, simboli i unitetit, mbrojtës i civilizimit perëndimor”

Albanian

Në datën 28 maj 2018, Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Mynih, në bashkëpunim me Konsullatën e Përgjithshme e Republikës së Kosovës në Mynih organizoi aktivitetin akademiko-kulturor: “Gjergj Kastriota Skënderbeu, Heroi Kombëtar i popullit shqiptar, simboli i unitetit, mbrojtës i civilizimit perëndimor” (Georg Kastriota Skanderbeg, Nationalheld des albanischen Volkes, Symbol der Einheit, Beschützer der Westlichen Zivilisation”, me rastin e Viti Mbarëkombëtar të Skendërbeut dhe në kuadër të hapjes së manifestimeve të ditëve të kulturës shqiptare në Bavari.

Vizitë e Ministrit të Brendshëm Fatmir Xhafaj në Bavari

Albanian

Vizitë pune e Ministrit të Brendshëm të RSH, Zotit Fatmir Xhafaj në Bavari, dhe takimi i tij me Ministrin e Brendshëm të Landit të Bavarisë, Zotin Joachim Herrmann.

PRITJE PËR FESTAT E 7- 8 MARSIT

Albanian

Pritja e dhënë në ambjentet e Konsullatës së përbashkët Shqipëri-Kosovë, për mësueset dhe gratë e komunitetit shqiptar në Bavari, Gjermani, me rastin e Festave të 7-8 Marsit.

Pritje me rastin e Festës Kombëtare

Albanian

Në datën 27 nëntor 2017, Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë në Mynih, Gjermani ofroi një pritje me rastin e 105 Vjetorit të Pavarësisë, 30 Vjetorit të rilidhjes së marrëdhënieve diplomatike me Gjermaninë, dhe 1 Vjetorit të hapjes së Konsullatës në Mynih.
Pritja përveç pjesës protokollare, ishte konceptuar edhe me përfshirjen e tre komponentëve:
1-   promovimin e kulturës dhe turizmit shqiptar, nëpërmjet ekspozimit të stendës me materiale informuese;

Pages

Adresa

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë
München / Germany
ALBERT-SCHWEITZER-STR.62 81735 MÜNCHEN

Tel / Fax

Tel:+49 (0) 8992284522
+49 (0) 8992284524
Fax: +49 (0) 8992284523
Raste emergjente nr.
Tel: +4915237913997​

Orari zyrtar

E Hënë - e Premte
09:00-14:00