Konsulli i Përgjithshëm

Emri:                Arqile

Mbiemri:          Sota

Datëlindja:       Prill 1960

Vendlindja:      Fier, Shqipëri

Kombësia:        Shqiptare

Gjendja Civile: Martuar, dy fëmijë

e-mail:               arqile.sota@mfa.gov.al

 

 

ARSIMIMI

 

Studime pasuniversitare “Mbi Diplomacinë dhe Politikën e Jashtme”                 1984 – 1985

Universiteti Tiranës, Shkencat politike dhe juridike                                               1980- 1984

Shkolla e Mesme “Ismail Qemali”-Tiranë & “18 Tetori”-Lushnje                          1974 - 1978

Gjuhët e huaja: Anglisht, Çekisht

 

EKSPERIENCA

 

Konsull i Përgjithshëm, Selanik/Greqi                                    Janar 2020- Në vijim

Akademia Diplomatike-MEPJ                                                 Prill 2019 – Janar 2020

Drejtor, Drejtoria e Çështjeve Konsullore                              Shtator 2016- Prill 2019

Drejtoria e Rajonit dhe Vendeve Fqinje                                 Janar 2016 – Shtator 2016

Drejtor i Përgjithshëm/Sektor Privat                                      Mars 2007 – Dhjetor 2015

Drejtor, Drejtoria e Vendeve Anëtare dhe pranë BE-së        Gusht 2003 – Mars 2007

Drejtoria e Rajonit dhe Vendeve Fqinje                                 Gusht 2002 – Gusht 2003

Drejtor, Drejtoria e Vendeve Anëtare dhe pranë BE-së        Maj 2000 – Korrik 2003

Drejtoria e Vendeve të Evropës Qendrore-Lindore                Janar 2000 – Maj 2000

Sipërmarrje Private/Import-Eksport-Tiranë                           Janar 1993- Dhjetor 1999

Ambasada e RSH-së, Pragë, Republika Çeke                          Gusht 1992 – Janar 1993

Drejtoria e Vendeve të Evropës Qendrore-Lindore                Tetor 1990 – Gusht 1992

Ambasada e RSH-së, Pragë, Republika Çeke                          Janar 1987 – Shtator 1990

Drejtoria e Vendeve të Evropës Qendrore-Lindore                Janar 1986 – Janar 1987

Ministria e Punëve të Jashtme- Intership dhe studime Pasuniversitare

 “Mbi Diplomacinë dhe Politikën e Jashtme”                         Shtator 1984 – Shtator 1985

Adresa

Tsimiski 43, TK 54623
Thesaloniki-Greece

Tel / Fax

Tel. 0030 2310257598
Fax.0030 2310 222571
Nr. emergjences : 00 30 6 983661224

E-MAIL

consulate.thesaloniki@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
8:30 - 16:30