Takimi i Konsullit te Pergjithshem prof.Arjan Vasjari me Prefekten dhe Kryebashkiakun e Brindisi-t.

Konsulli I Pergjithshem prof.Arjan Vasjari u takua me Prefekten e Brindisit dr.Carollina Bellantoni si

dhe me Kryetarin e Bashkise se ketij qyteti Riccardo Rossi. Bashkebiseduesit nenvizuan historine e

shkelqyer te marredhenieve mes dy vendeve dhe perspektiven e tyre.Konsulli i Pergjithshem kujtoi

kontributin dhe rolin esencial ne konsolidimin e ketyre marredhenieve te shqiptareve qe zgjodhen

Italine si atdheun e tyre te dyte.Qofte Prefektja Bellantoni,qofte Kryetari i Bashkise vleresuan

talentin e qytetareve shqiptare dhe kapacitetin e tyre per t’u integruar ne shoqerine italiane duke

pranuar kodet e saj por,edhe duke konservuar identitetin e tyre.

Konsulli i Pergjithshem theksoi me te dy bashkebiseduesit se,”natyra e shkelqyer e marredhenieve

tona nuk duhet te ngelet si nje formule kortezie qe e permendim sa here qe takohemi me njeri-

tjetrin por, duhet konkretizuar ne thellim marredheniesh.Ky thellim,sigurisht qe lidhet me ceshtjet e

medha politike apo ekonomike mes dy vendeve por,spektri i tij duhet te zgjerohet edhe ne ato

ceshtje qe i konsiderojme paradoksalisht te vogla por qe kane nje impakt te thelle ne njohjen dhe

integrimin mes nesh. Edhe ne realitete lokale si Brindisi,egzistojne hapsira te shumta kooperimi qe

burojne psh, nga Programi Interreg Itali-Shqiperi e qe mund te perfshijne realitete te ngjashme

lokale ne Shqiperi. Sigurisht qe Shqiperia e sotme nuk ka lidhje me Shqiperine e para dy apo tre

dekadave dhe kjo imponon nje rikonceptim te nevojave te saj por,edhe nje kuptim te ri te zgjerimit

dhe thellimit te raporteve mes dy shoqerive tona”.

Adresa

Via: Pasquale Villari, N.50,
70122 Bari, (BA)

Tel/ Fax

Nr. cel: 0039/0808976960

Nr. i emergjencës: 0039/ 3477824384

E-MAIL

consulate.bari@mfa.gov.al

Për komunikim me qytetarët: konsullore.bari@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00