Vendoset busti i Skenderbeut ne Konsullaten e Pergjithshme te Republikes se Shqiperise ne Bari !

Në 553-vjetorin e vdekjes së Heroit Kombëtar, Gjergj Kastrioti Skënderbeu në Konsullaten e Përgjitshme në Bari vendoset busti i tij.

Vepra është dhuratë e skulptorit Albert Metasani, punuar posaçërisht për Konsullatën në Bari.

Përkujtojmë sot me respekt udhëheqësin e parë të shtetit shqiptar, qëndrestarin heroik të mbrojtjes së vendit dhe vlerave evropiane, heroin legjendar të kombit. Figura e tij është shenjtëruar në simbol dhe element të identitetit kombëtar. Ai do të kujtohet gjithnjë si simbol i luftës për liri dhe model i përbashkimit të shqiptarëve!

"Kembanat mbreme kumbonin zi

per tere brigjet se heroi vdiq

dhe ja neper altare u shuan qirinjet

veç drita e vatres ndriçoi shtepite,

ne enderr e pane ate trimi dhe vasha

dhe pleqte dhe te gjithe luftetaret,

te gjithe ishin bere mosperfilles

ndaj tokes se mbjelle me peme dhe henes.

Medet! Nga dheu s’ngrihej me ai.

Ne fushim vetem çadra e tij mungon.

Po pse valle kur dielli u shua

ne mal vajtuan se kishin humbur rrugen,

per ne shtepi ne token e erresuar

dhe vete dielli mbeti pa vajtim?"Jeronim de Rada

Adresa

Via: Pasquale Villari, N.50,
70122 Bari, (BA)

Tel/ Fax

Nr. cel: 0039/0808976960

Nr. i emergjencës: 0039/ 3477824384

E-MAIL

consulate.bari@mfa.gov.al

Për komunikim me qytetarët: konsullore.bari@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
09:00 - 17:00