Articles

E- Konsullata

Albanian

Njoftim

Albanian

Shqiptarët në ‪Stamboll - Për asistencë konsullore emergjente lutemi telefononi në nr: +355699826678 dhe 08000022 ose email: DK@mfa.gov.al

Aeroporti ndërkombëtar ‪Ataturk në Stamboll aktualisht i mbyllur & të gjitha fluturimet janë anulluar. Info emergjence:

COLOURS OF ALBANIA - GET READY

Albanian

Çfarë është Colours of Albania? Fushatë mbarëkombëtare dhe konkurs fotografik në mediat sociale për promovimin e Shqipërisë (Instagram, Facebook, Twitter, Web) Prezanto me imagjinatë Shqipërinë! Kjo iniciativë synon prezantimin e imazhit të vendit, duke përcjellë anë e mbanë botës ngjyrat e vërteta të shoqërisë, qytetet dhe fshatrat mahnitëse, bregdetet dhe pejsazhet e paprekura, si dhe pazaret e kështjellat historike të Shqipërisë. Konkursi #ColoursofAlbania Tema ështe e lirë, duke përfshirë këtu bashkëjetesën fetare, shoqërinë shqiptare, artin, kulturën, etj.

ColoursofAlbania - Diplomacia digjitale në veprim.

Albanian

Çfarë është ColoursofAlbania?
Fushatë mbarëkombëtare dhe konkurs fotografik në mediat sociale për promovimin e Shqipërisë
(Instagram, Facebook, Twitter, Web)
Prezanto me imagjinatë Shqipërinë!
Kjo iniciativë synon prezantimin e imazhit të vendit, duke përcjellë anë e mbanë botës ngjyrat e vërteta të shoqërisë, qytetet dhe fshatrat mahnitëse, bregdetet dhe pejsazhet e paprekura, si dhe pazaret e kështjellat historike të Shqipërisë.
Konkursi #ColoursofAlbania

”9 Maji dhe Europa që duam”

Albanian

66 vjet më parë deklarata e ministrit të jashtëm të Francës Robert Schuman shërbeu si pikënisje për ndërtimin e themeleve të projektit që sot njihet si Bashkimi Europian.

 

Në themel të këtij projekti, i pamundur për skeptikët dhe i vështirë edhe për më optimistët, qëndronin jo vetëm bashkëpunimi ekonomik por edhe objektiva të patjetërsueshme si paqja dhe siguria.

 

Dëgjesë Publike për Diasporën

Albanian

Nën kujdesin e veçantë të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Sektori i Diasporës në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) po zbaton projektin “Shfrytëzimi i ndikimit pozitiv të migracionit shqiptar për zhvillimin e Shqipërisë”, financuar nga Fondi i Zhvillimit i IOM.

 

 

Projekti ka si objektiv të përgjithshëm mbështetjen e përpjekjeve të qeverisë shqiptare në procesin e angazhimit të komuniteteve shqiptare jashtë vendit për të kontribuar në zhvillimin ekonomik, shoqëror dhe politik të vendit.

 

Nënshkrimi i Marrëveshjes mbi hapjen e Katedrës së gjuhës Shqipe në Universitetin e Ankarasë dhe Stambollit

Albanian

Ministria e Arsimit dhe Sporteve të Shqipërise dhe Këshilli i Arsimit të Lartë të Turqisë “YOK”, firmosën një marrëveshje, e cila do të zhvillojë më tej marëdhëniet në fushën e Arsimit midis dy vendeve tona! Njohja e diplomave dhe titujve shkencore, çelja e katedrave të gjuhës Shqipe në Universitetet Turke, shkëmbime të profesoratit dhe pervojën në fushën e akreditimit të  Universiteteve janë disa nga pikat e rëndësishme të marreveshjes së nënshkruar.

Universiteti turk “ITÜ” nderoi kryeministrin Edi Rama me titullin “Honoris Causa”.

Albanian

Me datë 19 Nëntor 2015, Kryeministri i Shqipërisë z. Edi Rama, u nderua nga Universiteti Teknik i Satmbollit “ITÜ” me titullin “Honoris Causa”.

Samiti i VII-të i Këshillit të Atlantikut për Energjinë dhe Ekonominë

Albanian

Kryeministri z.Edi Rama mori pjesë në Samitin e VII të Këshillit të Atlantikut për Energjinë dhe Ekonominë, që u zhvillua në Stamboll, në datat 18-20 Nëntor 2015 me nivel të lartë pjesëmarrësish nga e gjithë bota.
Në fjalën e tij, kreu i qeverisë theksoi se, situata energjitike në Shqipëri është transformuar në dy vitet e fundit. “Përgatitëm një plan veprimi shumë agresiv, që kishte si qëllim krijimin e një sistemi energjetik të qëndrueshëm. Përpjekjet e qeverisë dhe mirëkuptimi i njerëzve kanë prodhuar një transformim spektakolar. Niveli i mbledhjes së të ardhurave është i lartë, ndërsa niveli i humbjeve ka rën딬, tha Kryeministri Rama.
Ministri i Energjisë dhe Industisë z. Damian Gjiknuri ishte pjesë e delegacionit Shqiptar në këtë Samit.

Pages

Adresa

Adnan Saygun Cd. Uydu
Sk. Gündeş Apt. No:4/14 Ulus
Istanbul

Tel / Fax

Tel: +90 212 244 32 56
Fax: +90 212 244 32 38
Raste emergjente nr.
Tel: +00905396566219

E-MAIL

consulate.istanbul@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Veprime Konsullore
10:00 - 12:30