Articles

Mëngjes pune me Kryetarin e Bashkisë Stamboll

Albanian

Konsulli i Përgjithshëm z. Muça, mori pjesë në mëngjesin e punës të organizuar nga Kryetari i Bashkisë së Stambollit, z. Kadir Topbash, të cilit i uroi punë të mbarë dhe suksese në mandatin e tij të tretë. 

Branding Albania

Albanian
Dear ____  The Government of Albania is launching Branding Albania, an international, 2-stage contest on the concept and strategy of a nation branding campaign. Our aim is to create a new branding identity for Albania; one that will shape and promote a positive image, reflecting the new reality of the country and promoting it as a major destination to discover for tourism and investments. For too long Albania’s image in the world has been unfairly shaped by the difficulties of our recent history, but the tu

Kryeministria dhe Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit kanë lançuar sot konkursin Ndërkombëtar për brandimin e Shqipërisë. Ftesa për konkursin si edhe linku në të cilin mund të aplikohet është: http://nextgenerationalbania.info/.  

Përkujtohet heroi Adem Jashari në Stamboll

Albanian

Me nismën e Qendrës së Kulturës të Kosovës në Stamboll dhe në bashkëpunim me Konsullatën e Përgjithshme të R.SH. në Stamboll, u përkujtua heroi Adem Jashari në parkun që mban të njëjtin emër në rajonin e Bajrampashasë në Stamboll. Në këtë aktivitet ishin të pranishëm Konsujt e Përgjithshëm të Shqipërisë dhe Kosovës, përkatësisht z. Muça dhe z. Morina, drejtori i Qendrës së Kulturës, z. Bytyçi, kryetari i Shoqatës Vëllazëria Shqiptare, z. Metin, kryesia e kësaj shoqate, studentë si edhe përfaqësues nga Diaspora.

Koncert operistik me artistë Shqiptarë

Albanian

Më 30 dhjetor 2013, tre artistë shqiptarë: Elbetina Kajtazi, soprano nga Mitrovica, Fatjon Mesiti, bariton nga Tirana dhe Mennan Bërveniku, pianist nga Prishtina dhanë një koncert operistik në Universitetin e Trakias në Edirne.

Koncerti u ndoq nga Rektori i Universitetit të Trakias, Prefekti i qytetit, Këshilltari i Ambasadës turke në Tiranë, Konsullja jonë, studentë të Universitetit dhe qytetarë të shumtë të Edirnesë.

Mbrëmje përkujtimore Mehmet Akif Ersoy

Albanian

Mbrëmjen e 26 dhjetorit, Fondacioni i turqve të Rumelisë(Rumeli Türkler Vakfı)organizoi një mbrëmje tematike përkujtimore me rastin e 77 vjetorit të vdekjes së poetit,mendimtarit, politikanit dhe shkrimtarit me origjinë shqiptare, Mehmet Akif Ersoy, i cili është edhe autori i Himnit Kombëtar të Republikës së Turqisë.

Aktiviteti, ku ishin të pranishëm akademikë, anëtarë të Fondacionit miq dhe dashamirës, u ndoq edhe nga Konsullata jonë.

Aktivitet në Qendrën Kulturore

Albanian

Në Qendrën Kulturore të Kosovës në Stamboll, u mbajt paneli “Shqiptarët në luftërat Ballkanike” organizuar nga Qendra për Kërkime Strategjike të Vendeve të Ballkanit në bashkëpunim me Qendrën e Kulturës. Në aktivitet, referuan Akademikë Shqiptarë, të cilët kryejnë Doktoraturën në Universitete të ndryshme në Stamboll dhe Izmir.

Konsulli i Përgjithshëm i R.Sh. në Stamboll, Z. Ermal Muça si edhe Konsulli i Përgjithshëm i Republikës së Kosovës, Rrahim Morina,ju adresuan të pranishëmve në ceremoninë e çeljes së aktivitetit.

Ministri Gjiknuri merr pjese në Forumin Kaspik

Albanian

Ministri i Enrgjisë dhe Industrisë, Z. Damian Gjiknuri merr pjesë në Konferencën 2-ditore të Forumit Kaspik, i cili u zhvillua në Stamboll. Kjo është konferenca e tretë e radhës ku diskutohet për projektin e TAP, korridori i gazit natyror, i cili rrugën strategjike e ka nga Turqia, Greqia, Shqipëria dhe Italia.

Vizitë pune në Stamboll e Ministrit Koka

Albanian

Ministri i Mjedisit, Z. Lefter Koka merr pjesë në Konferencën Ministrore 2-ditore me temë “Qytetet Miqësore me Mjedisin », në Stamboll, Turqi.

Gjatë konferencës Ministri. Lefter Koka dhe homologët e vendeve të tjera pjesmarrëse në Konferencën Ministrore, firmosën Deklaratën e Stambollit. Me këtë deklaratë, të gjitha vendet e Mesdheut, përfshirë edhe Shqipërinë angazhohen, për ta bërë Mesdheun një det të pastër, të shëndetshëm dhe produktiv me ekosisteme të mbrojtura.

Promovohet libri ‘Viti i Mbarë’

Albanian

Më datë 30 Nëntor 2013, ora 18:00, në bashkëpunim me Konsullatën e Përgjithshme të R.Sh. në Stamboll, në Pallatin e Kulturës SKSM, do të realizohet promovimi i librit më të ri të gazetarit të mirënjohur Sokol Balla, “Viti i mbarë”.

Takim me Presidentin e Unionit të Agjensive Turistike të Turqisë

Albanian

Konsulli i Përgjithshëm Z. Ermal Muça, i shoqëruar nga Sekretarja e Parë, Znj. Selvi Beçaj, u pritën nga Presidenti i Unionit të Agjensive Turistike, Z. Başaran Ulusoy.

Takimi u fokusua në shkëmbimet kulturore dhe turistike ndërmjet dy vendeve.

Pages

Adresa

Adnan Saygun Cd. Uydu
Sk. Gündeş Apt. No:4/14 Ulus
Istanbul

Tel / Fax

Tel: +90 212 244 32 56
Fax: +90 212 244 32 38
Raste emergjente nr.
Tel: +00905396566219

E-MAIL

consulate.istanbul@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Veprime Konsullore
10:00 - 12:30