Articles

Investoni në Shqipëri

Albanian

Shqipëria destinacioni investimeve tuaja

Shqipëria është vend me një potencial të madh ekonomik, për shkak të vendndodhjes gjeografike, demografisë dhe  pasurive të saj natyrore.

Rritja ekonomike e vendit reflekton shenja të konsolidimit fiskalduke reduktuar gradualisht defiçitin buxhetor dhe borxhin publik dhe stabilitet ekonomik.

Marrëdheniet dypalëshe

Albanian

 
Në vitin 1920 u mblodh Kongresi i Lushnjës, i cili krijoi qeverinë e re. Me pranimin e Shqipërisë në Lidhjen e Kombeve, Shqipëria u njoh si shtet sovran dhe ndërkombëtar. Përpjekjet për ndërtimin e marrëdhënieve diplomatike mes Turqisë dhe Shqipërisë kanë filluar në 1920-ën. Menjëherë pas shpalljes së marrëdhënieve diplomatike turke, midis Republikës së Turqisë dhe Shqipërisë, në dhjetor 1923 u nënshkrua Traktati i miqësisë së përjetshme midis dy vendeve.

Pages

Adresa

Adnan Saygun Cd. Uydu
Sk. Gündeş Apt. No:4/14 Ulus
Istanbul

Tel / Fax

Tel: +90 212 244 32 56
Fax: +90 212 244 32 38
Raste emergjente nr.
Tel: +00905396566219

E-MAIL

consulate.istanbul@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00
Veprime Konsullore
10:00 - 12:30