Vizitat zyrtare

Vizitat dypalëshe personaliteteve larta (1991-2010)


Vizita dypalëshe 1991-1997
 
Vizita e Presidentit italian Oscar Luigi Scalfaro, dhjetor 1992, hapi një epoke te re ne marrëdhëniet italo-shqiptare.
Vizita e ish-Presidentit Kosiga, tetor 1993.
Vizita e Ministrit Jashtëm, Antonio Martino, shtator 1994. 
Vizita e Ministrit Jashtëm, Alfred Serreqi, shkurt 1995. 
Vizita e Kryetarit te Parlamentit, Pjeter Arbnori, mars 1995.
Vizita e Ministrit Jashtëm, Alfred Serreqi, maj 1995. 
Vizita Presidentit, Berisha, tetor 1995. Gjatë kësaj vizite u nënshkrua Traktati i Miqësisë dhe Bashkëpunimit, Marrëveshja për bashkëpunim ushtarak dhe një Marrëveshje fushën e financave.
Vizita e dyte e Presidentit Scalfaro ne Tirane, prill 1996. 
Vizita e Ministres se Jashtme , Suzana Anjeli, mars 1996.
Vizita e dyte e Kryetarit te Parlamentit, Pjeter Arbnori, tetor 1996.
Vizita e Ministrit te Brendshem, Xhorxhio Napoletano, dhjetor 1996.
Vizita e Kryeministrit Bashkim Fino, maj 1997.
Vizita e Kryeministrit Prodi, maj 1997

Vizitat dypalëshe viti 1997

Vizita e Kryeministrit Prodi (maj)
• Viziat e kryetarit Kuvendit Gjinushi (tetor)
Vizita Presidentit Meidani (nëntor)
• Vizita e Ministrit të Jashtëm Dini (nëntor)

Vizitat dypalëshe viti 1998

• Vizitat e Presidentit Meidani (prill, nëntor)
• Vizita e Kryeminstri Prodi (maj)
• Vizita e Kryeministrit Majko (nëntor)
• Vizita e Ministrit të Jashtëm Milo (tetor)

Vizitat dypalëshe viti 1999

• Vizitat e Presidentit Meidani, (tetor, nentor).
• Vizita e Kryeministrit Majko dhe e Ministrit të Jashtëm Milo në Itali dhe Vatikan (janar )
• Vizitat e Kryeministrit D’Alema në Tiranë ( prill, nentor )
• Vizita e Presidentit Skalfaro dhe e Ministrit të Jashtëm Dini  (maj)
• Vizita e Presidentit  italian Çampi  (qershor)
• Vizita e Ministrit të Jashtëm Milo (qershor, tetor)
• Vizita e Kryeministrit Meta (nentor)

Vizitat dypaleshe viti 2000

• Vizita e Ministrit te Jashtem Milo (shkurt)
• Vizita e Ministrit te Jashtem, Milo (korrik)
• Vizita e Kryeministrit, Amato, (korrik)
• Vizita e Presidentit Meidani dhe Ministrit te Jashtem Milo (nentor)
• Vizita e Kryeministrit Meta, (nentor).

Vizita dypaleshe viti 2001

• Vizita e Ministrit te Jashtem Milo (janar)
• Vizita e Kryeministrit Meta (shkurt)
• Vizita e Ministrit te Jashtem Dini (shkurt)

Vizitat dypalëshe viti 2002

• Vizita  e Presidentit Meidani e Shoqëruar nga Ministria e Punëve të Jashtme Dade (janar)
• Vizita e Kryeministrit Majko e Shoqëruar nga Ministri e Punëve të Jashtme Dade (mars)
• Vizita e Kryeministrit Majko në kuadrin  e Konferencës e-governement (prill)
• Vizita e Kryeminstrit Nano (shtator)
• Vizita e Kryeministrit Berluskoni (tetor)
• Vizita e Zëvendëskryeministrit dhe Ministrit të Puneve të Jashtme Meta në kuadrin e NEQ-it, (nëntor)
• Vizita e Presidentit Çampi mund të konsiderohet si jozyrtare (dhjetor).
• Vizita e Presidentit Moisiu, (nëntor)
• Vizita e Kryetarit të Senatit Pera (mars)
• Vizita e Kryetarit të Parlamentit Casini (dhjetor)

Vizita dypaleshe viti 2003

• Vizita e Ministrit te politikave komunitare Butilione (janar)
• Vizita Ministrit te Jashtem italian Frattini (korrik)

Vizita dypalëshe viti 2004

• Vizitat Ministrit të Punëve të Jashtme Kastriot Islami në Itali (shkurt, maj).
• Vizita e Kryeministrit  Fatos Nano në Itali (prill)
• Vizita e Presidentit Moisiu (tetor)
• Vizita e Presidentit Moisiu (dhjetor)

Vizita dypalëshe viti 2005

• President i Dhomës së Deputetëve në Tiranë, z.Pierferdinando Casini (janar 2005)
• Vizita e Kryeministrit z.Sali Berisha  (7 dhjetor 2005)
• Vizita e Ministrit të Punëve të Jashtme z.Besnik Mustafaj (19 dhjetor 2005)
• Vizita e Zv.Kryeministrit Gianfranco Fini në Tiranë (28 dhjetor 2005)

Vizita dypalëshe viti 2006

• Vizita e Ministri i Arsimit dhe Shkencës z.Genc Pollo (23-24 shkurt 2006) 
• Vizitë e Presidentit të Republikës (23 shkurt 2006)
• Vizitë e Kryeministrit z.Sali Berisha me rastin e edicionit të Fiera del Levante (Bari – 9 shtator 2006). Në këtë vizitë ai shoqërohej nga Ministri i Ekonomisë z.Genc Ruli
• Vizitë e Ministrit të Punëve të Jashtme me rastin e Konferencës së Ministrave të Jashtëm të Evropës Jug-Lindore (Bari – 12 shtator 2006)
• Vizitë e Presidentit të Republikës z. Alfred Moisiu (21 nëntor 2006)

Vizita dypalëshe viti 2007

• Vizita e z.U.Ranieri, Kryetar i Kom.Parlamentar të Politikës së Jashtme, në Tiranë (7 maj 2007);
• Vizita ne Itali e Ministres se Integrimit Majlinda Bregu (10 maj 2007)
;
• Vizitë ne Tirane e Ministrit italian të Mbrojtjes Arturo Parisi (18 maj 2007);
• 
Samit dypalësh në Bari – 24 maj 2007
- Pala shqiptare: Kryetarja e Kuvendit znj.Jozefina Topalli, Ministrja për Integrimin Evropian znj.Majlinda Bregu, Ministri i Brendshëm z.Bujar Nishani, Ministri i Drejtësisë z.Ilir Rusmali, Ministri i Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit z.Sokol Olldashi, Zv.Ministri i Ekonomisë z.Eno Bozdo, Zv.Ministri i Arsimit z.Halit Shamata, Zv.Ministri i Kulturës z.Neritan Alibali, Drejtori i KESH z.Gjergj Bojaxhi, Rektori i UT z.Shezai Rrokaj, si dhe ekspertë e biznesmenë në fusha të ndryshme;
Pala italiane: Z.Kryeministri dhe Ministri i Punëve të Jashtme z.Massimo D’Alema dhe në përbërje të tij ishin: Presidenti i Rajonit të Puljas z.Nichi Vendola, Nënsekretari i Shtetit në Ministrinë e Jashtme z.Famiano Crucianelli, Nënsekretari i Shtetit në Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik z.Alfonso Gianni, Nënsekretari i Shtetit në Ministrinë e Drejtësisë z.Alberto Marittati, Prokurori Kombëtar Antimafia z.Pietro Grasso, Avokati i Shtetit z.Oscar Fiumara, Presidenti i "Fiera del Levante" z.Cosimo Lacirignola, si dhe përfaqësues të firmave e kompanive italiane;
• Takimi mes Ministrit te Jashtem shqiptar Basha dhe Zv.Kryeministrit dhe Minister i Jashtem italian D’Alema (Bari, 24 maj 2007);

• Vizitë e znj.Liri Berisha dhe Zv.Ministres se Jashtme Harxhi – Romë, 12-15 qershor 2007 (Projekti i Muzeut "Nënë Tereza"); Takim mes Zv.Ministres se Jashtme Harxhi dhe Nënsekretarit të Shtetit në MPJ italiane Crucianelli;
• Vizitë e Ministrit të Ekonomisë z.Genc Ruli (Romë, 22 qershor);
• 11-15 shtator Fiera del Levante (Zv.Kryeministri G.Oketa):

Takim Zv.Kryeministri Oketa – Kryeministri Prodi;
Takim Ministrja Bregu – Ministrja Bonino;
• Takimi mes kryeministrave Berisha-Prodi në Nju-Jork (Ap e OKB - 25 shtator 2007);
• Takime të Kryeministrit Berisha gjatë vizitës në Romë (në kuadrin e Internacionales së Partive Demokristiane – 21 shtator 2007) me Presidentin e Republikës Napoliano, me Ish-Kryeministrin dhe Presidenti e "Forza Italia" z.Berlusconi, me z.Casini(UDC), etj.;
• Vizita e Zv.Ministrit Eno Bozdo (11 tetor 2007);
• Vizita e Kryeministrit italian Romano Prodi në Tiranë, 3 dhjetor 2007
 

Vizita dypalëshe viti 2008

 

• Vizita në Romë e Ministrit të Ekonomisë, Energjetikës dhe Tregtisë Genc Ruli, në muajin janar;
• Vizita e Ministrit të Punëve të Jashtme Lulzim Basha në Romë në datat 23-24 qershor;
• Vizita e Nënsekretarit të Jashtëm Alfredo Mantica në Tiranë më 30 korrik 2008;
• Vizita e Kryetares së Kuvendit Jozefina Topalli në Romë në datat 23-25 korrik; 
• Vizita në Tiranë e Presidentit italian të Dhomës së Deputetëve Gianfranco Fini, 15 shtator 2008;
• Pjesëmarrja e Presidentit të Republikës Bamir Topi në "Fiera del Levante", në muajin shtator; e cila vijoi me vizitën e tij zyrtare në Itali në datat 14-17 tetor; 
• Vizita e Ministrit të Jashtëm italian Franco Frattini në Tiranë, më 27 tetor; 
• Vizita e Nënsekretarit të Brendshëm italian Alfredo Mantovano në Tiranë më 30 tetor 2008; 
• Vizita e Presidentit të Këshillit të Ministrave Silvio berlusconi në Tiranë më 2 dhjetor 2008; 
• Vizita e Presidentit të Republikës Bamir Topi në Lombardi, 7-8 dhjetor 2008.

Vizita dypalëshe viti 2009

• Vizita në Romë, më 5 shkurt 2009, e Ministrit të Punëve të Jashtme Lulzim Basha; 
• Vizita në Romë, më 11 shkurt, e Ministrit të Bujqësisë, Ushqimit dhe Mbrotjes së Konsumatorit Jemin Gjana; 
• Vizita e Presidentit të Republikës Bamir Topi në Liguria, shkurt 2009;
• Vizita në Romë, më 5 mars, e Ministrit të Drejtësisë Enkeled Alibeaj;
• Vizita në Tiranë, më 10 mars, e Ministrit për Zhvillimin Ekonomik Klaudio Skajola;
• Vizita në Napoli, në muajin prill, të Ministrit të Mbrojtjes Gazmend Oketa në ceremoninë e ngritjes së flamurit shqiptar dhe kroat, pas anëtarësimit me të drejta të plota në NATO. 
• Vizita, më 11 maj, e Ministrit të Drejtësisë Enkeled Alibeaj, për të marrë pjesë në celebrimin e 60-vjetorit të Aleancës Atlantike, organizuar nga Asambleja Parlamentare e NATO-s në bashkëpunim me Senatin e Republikës italiane;
• Vizita në Romë, më 15 maj e Ministrit të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve, z. Ekrem Spahia, me rastin e rikthimit në shqipëri të veprës së artit "Koka e Askleptus/Zeus;
• Vizita në Romë, në muajin maj, e Zv.Ministrit të Punëve të Jashtme Anton Gurakuqi; 
• Vizita në Tiranë, më 15 tetor e Zv.Ministrit të Zhvillimit Ekonomik Adolfo Urso;

Pas zgjedhjeve të 28 qershorit dhe formimit të Qeverisë së re është realizuar:

• Vizita në Itali e Zv.Kryeministrit dhe Ministër i Punëve të Jashtme Ilir Meta, më 21 tetor; 
• Pjesëmarrja e Ministrit të Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit Sokol Olldashi në ministerialin e organizuar në Napoli, më 21-22 tetor, mbi rrjetet TEN-T; 
• Vizita në Tiranë, më 18 nëntor, e Ministrit të Brendshëm italian Roberto Maroni; 
• Vizita zyrtare në Itali, më 9 dhjetor, e Kryetares së Kuvendit Jozefina Topalli; 

Vizita dypalëshe 2010

• Ministri i Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit Sokol Olldashi merr pjesë në Konferencën e Parë Ndërkombëtare të Mesdheut për Mobilitetin e Rajonit, Trieste, 4-5 shkurt;
• 
Kryeministri i Republikës së Shqipërisë Sali Berisha në vizitë zyrtare në Itali, Verona-Romë, 11-12 shkurt;
• 
Vizitë pune në Itali e një delegacioni të Ministrisë së Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit, Romë, 22-25 shkurt;
• 
Vizitë në Itali e Zëvendësministres së Punëve të Jashtme Edith Harxhi, Romë, 1 prill;
• Vizitë në Itali e Ministrit shqiptar të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Ferdinand Xhaferraj, Romë, 13 prill;
• Zv.Kryeministri dhe Ministër i Punëve të Jashtme Ilir Meta merr pjesë në Takimin e Ministrave të Jashtëm të vendeve anëtare të Nismës Adriatiko-Joniane, Ancona, 5 maj;
• Vizitë në Itali e Ministrit të Mbrojtjes Arben Imami, 25 maj 2010;
• Vizitë në Itali e Ministrit të Integrimit Europian Majlinda Bregu, 26 maj 2010;
• Vizitë në Itali e Ministrit të Brendshëm Lulzim Basha, 9 q ershor 2010;
• Vizitë në Itali e Ministrit të Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujrave Fatmir Mediu, 14-15 qershor 2010;
• Vizitë në Rajonin e Toskanës e Ministrit të Shëndetësisë Petrit Vasili, korrik 2010;
• Kryetarja e Kuvendit Jozefina Topalli merr në Kapri çmimin Mesdhetar, korrik 2010;
• Pjesëmarrje e Ministrit të Punëve Publike dhe Transportit në Konferencën II Ministeriale mbi Mjedisin Global dhe Energjinë në Transport, Romë, 8-9 nëntor 2010; 
• Vizitë në Itali e Presidentit të Republikës Bamir Topi, 20-22 nëntor 2010;
• Vizitë në Itali e Ministrit të Mbrojtjes Arben Imami, 4 dhjetor 2010;
• Vizitë në Romë dhe Milano e Zv.Ministrit të Brendshëm Ferdinand Poni, 9 dhjetor 2010; 
• Vizitë në Romë e Ministrit të Brendshëm Lulzim Basha dhe 50 studentëve shqiptarë me rastin e liberalizimit të vizave, 16 dhjetor 2010;

Vizita të Autoriteteve Italiane në Tiranë

• Ministri i Punëve të Jashme Fraco Frattini, 12 prill
• Nënsekretari i Shtetit për Punët e Jashtme Sen. Afredo Mantica, 27-28 prill
• Ministri i Infrastrukturave dhe Transporteve Altero Matteoli, 29 prill
• Presidenti i Dhomës së Deputetëve Gianfranco Fini, 6 maj
• Kryetarja e Bashkisë së Milanos Letizia Morati, 18 maj
• Ministri i Marrëdhënieve me Rajonet Raffaelo Fitto, 19 maj

Vizita dypalëshe 2011

• Ministri i Punëve të Jashme Edmond Haxhinasto, 10 janar;
• Kryeministri i Republikës së Shqipërisë Sali Berisha në vizitë pune në Itali, Milano 17 janar;
• Zv.Ministrja e Drejtësisë Brikena Kasmi në Campobasso, 17 janar;
• Presidenti i Republikës së Shqipërisë Bamir Topi mban një Lectio Magistralis në Universitetin e Bolonjës, 28 mars;
• Zv.Kryeministri dhe Ministër i Punëve të Jashme Edmond Haxhinasto në Romë, 16 maj;
• Presidenti i Republikës, Prof. Dr. Bamir Topi, së bashku me Zonjën e Parë, Teuta Topi, të ftuar nga Presidenti i Republikës së Italisë, Xhorxho Napolitano, morën pjesë në festimet zyrtare në Romë me rastin e 150-vjetorit të shpalljes së Bashkimit të Italisë, Romë 2 qershor;
• Zv.Kryeminstri dhe Ministri i Punëve të Jashtme, z. Edmond Haxhinasto, merr pjesë në Ministerialin e Iniciativës së Evropës Qendrore, Trieste 10 qershor;
• Zv/Ministri i Ekonomisë, Tregtisë dhe Energjitikës, Zoti Sokol Dervishi, dhe Ambasadori Llesh Kola marrin pjesë në bashkimin e Toshiba Corporation dhe Ansaldo Trasmissione & Distribuzione, Milano 8 qershor;
• Vizitë pune në Itali e Ministrit shqiptar të Punës, çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta, Zoti Spiro Ksera, Romë 19 korrik;
• Vizitë në Romë e Ministrit shqiptar të Shëndetësisë Petrit Vasili, Romë 26 korrik; 
• Presidenti Topi dekoron me “Medaljen e Mirënjohjes” Komunën e Barit, Romë 5 gusht;

• Presidenti Topi vizite ne Torino, 26 nentor;

Vizita të Autoriteteve Italiane dhe Malteze në Tiranë

• Nënsekretari i Shtetit për Punët e Jashtme Sen. Afredo Mantica, 14 janar;
• Zv.Kryeministri dhe Ministër i Punëve të Jashtme i Maltës Tonio Borg në Tiranë, 27-28 janar;
• Vizitë në Shqipëri e Ministrit italian të Punëve të Jashtme Franco Frattini sëbashku me Ministrin e Jashtëm grek Lambrinidis, 12 shtator 2011;

 

Vizita dypalëshe 2012

• Kryetari i Bashkisë së Tiranës Lulzim Basha vizitë zyrtare në Romë, 18 janar 2012; 
• Vizitë në Romë e Zv.Kryeministrit dhe Ministrit të Punëve të Jashtme Edmond Haxhinasto në Romë, 29 mars 2012;
• Vizitë në Umbria e Ministrit të Mjedisit, Pyjeve dhe Administrimit të Ujrave Fatmir Mediu, 13 prill 2012;
• Vizitë zyrtare në Romë e Kryeministrit Sali Berisha, 6-7 maj 2012;
• Vizitë në Romë e Ministrit të Punëve të Jashtme Edmond Panariti, 9 korrik 2012;
• Vizitë në Romë për të marrë pjesë në Konferencën Ndërkombëtare "Gratë në Diplomaci", e Ministres së Integrimit Evropian Majlinda Bregu, 15-17 korrik 2012; 
• Vizitë në Romë për të marrë pjesë në Konferencën Ndërkombëtare mbi Sigurinë Globale e Kryeministrit Sali Berisha, 17 korrik 2012; 
• Vizitë në Romë për të marrë pjesë në CDI Leaders' Meeting e Kryeministrit Sali Berisha, 21-22 shtator 2012;  
• Vizitë në Romë dhe në katundet arbëreshe në Kalabri e Ministrit të Punëve të Jashtme Edmond Panariti, 20-22 nëntor 2012;
• Vizitë në Romë e  Ministrit të Turizmit, Kulturës, Rinisë dhe Sporteve Aldo Bumçi me rastin e inaugurimit të ekspozitës arkeologjike "Thesaret dhe pasuria kulturore shqiptare", 20 nëntor 2012;


 

Vizita të Autoriteteve Italiane dhe Malteze në Tiranë

 

• Nënsekretari i Shtetit për Punët e Jashtme Zj. Marta Dassù në Tiranë, 22 janar 2012; 
• Ministri italian i Mbrojtjes Z. Giampaolo Di Paola në Tiranë, 11 prill 2012; 
• Ish-Ministrit të Punëve të Jashtme, deputet dhe President i Shoqatës italiane të Organizatave Ndërkombëtare, z.Franco Frattini, i jepet titulli "Qytetar Nderi i Tiranës", 10-11 korrik 2012;

 

Vizita dypalëshe 2013

• Vizitë në Romë e Ministrit të Punëve të Jashtme Edmond Panariti, merr pjesë në Konferencën për Këshillin e Sigurimit, 5 shkurt 2013;
• Vizitë në Romë e Ministrit të Mbrojtjes Arben Imami, merr pjesë në Asamblenë e 58-të të Shoqatës së Atlantikut të Veriut, 4-5 shkurt 2013;
• Vizitë në Romë e Ministrit të Punëve të Jashtme Edmond Panariti, merr pjesë në darkën e formatit Transatlantik, 28 shkurt 2013;
• Vizitë në Romë e Ministres së Integrimit Evropian Klajda Gjosha (CBC Programme Meeting), 23 shtator 2013;

 

Vizita të Autoriteteve Italiane në Tiranë

• Ministrja e Punëve te Jashtme Zj. Emma Bonino në Tiranë, 9 tetor 2013; 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Via Asmara nr.5 - 00199
Romë - Itali

Tel / Fax

Tel: 00 39 06/86224110
Fax: 00 39 06/86224120
Zyra Konsullore
Tel: +39 06/86224115
Nr. i emergjences:+39 344 495 1075

E-MAIL

embassy.rome@mfa.gov.al konsullore.rome@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Orari zyrtar për
Zyrën Konsullore
09.00 - 17.00