PARA SE TE UDHETONI

Shtetasit Komunitare mund te hyjne ne territorin e Republikes se Shqiperise te pajisur vetem me karte identiteti ose pasaporte te vlefshme, dhe mund te qendrojne deri ne 90 dite pa patur nevoje per vize

Shtetasit shqiptare rezident ne Itali te pajisur me pasaporte biometrike te vlefshme mund te hyjne ne te gjithe shtetet e Traktatit Schengen
 

Shtetasit shqiptare nen moshen 18 vjeç nese udhetojne me nje person te trete, i cili nuk eshte njeri nga prinderit, duhet te pajisen ne Konsullate me nje autorizim shoqerimi. Per te marre autorizimin duhet qe te paraqiten prane Konsullates 2 prinderit me pasaportat e tyre, pasaporten dhe certifikaten e lindjes te femijes, dhe te kene me vete numrin e pasaportes te personit qe do shoqeroje femijen.

Per sa i perket vendeve te tjera qe shtetasit shqiptare deshirojne te vizitojne, per te marre informacione duhet t’i drejtohen konsullatave te ketyre vendeve.

Shtetet ne te cilat shtetasit shqiptare  mund te hyjne pa patur nevoje per vize ose mund te marrin vize ne piken kufitare
Bosnje-HercegovineEkuador, Haiti, Izrael, Kili, Korea e JugutKosove*, KroaciMalajzi, Mal i ZiMaqedoni, Serbi, Singapor, Sri Lanka, Trinidad Tobago, Turqi, Hong Kong, Egjipt

Per ne Kosove eshte e mjaftueshme edhe vetem karta shqiptare e identitetit.
 

Duke filluar nga data 15.12.2010 sipas  rregjimit te liberalizimit te vizave:

Austri, Belgjikë, Bullgari, Danimarkë, Estoni, Finlandë, Francë,Greqi,GjermaniHolandë,Hungari, Islandë, Itali, Letoni, Lituani, Luksemburg, Maltë, Poloni,Portugali, Qipro, Republika Çeke, Rumani, Sllovaki, Slloveni, Spanjë, Suedi

Qytetarët shqiptarë udhëtojnë pa viza edhe Islandë, Norvegji e ZvicërLitehshtejn.

Përjashtohen Mbretëria e Bashkuar dhe Irlanda cilat janë jashtë zonës Shengen

 Për rrjedhojë rregullat e reja nuk aplikohen këto shtete. Për informimin mbi kërkesat e hyrjes këto dy shtete, qytetarët shqiptarë duhet  kontaktojnë Seksionin e Vizave Ambasadën e Britanisë Madhe dhe Ambasadën e Irlandës.

Adresa

Via San Martino 10 - 20122
Milano, Italy

Tel / Fax

Tel.+ 39 02 8051265
Urgenza 14:00-20:00
Tel.+393806411884

E-MAIL

consulate.milan@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 14:00