VIZAT

Shtetasit ekstrakomunitare,

rezident ne Itali, me pasaporte dhe leje italiane qendrimi te vlefshme, nuk kane nevoje per vize per te hyre ne territorin e Republikes se Shqiperise, dhe mund te qendrojne deri ne 90 dite

Viza e hyrjes eshte e nevojshme ne rastin kur leja e qendrimit eshe ne proces rinovimi. Per te bere kerkesen per vize, i interesuari duhet te paraqitet ne Konsullate me dokumentat e meposhtme:

1.      Garancia  e personit mikprites e legalizuar nga Ministria e Puneve te Jashtme e Shqiperise.Mikpritesi duhet te beje garancine e mikpritjes prane nje noteri.

2.   pasaporte te vlefshme

3.   dy fotografi format pasaporte


Shtetasit Komunitare mund te hyjne ne territorin e Republikes se Shqiperise te pajisur vetem me karte identiteti ose pasaporte te vlefshme, dhe mund te qendrojne deri ne 90 dite pa patur nevoje per vize.

Shtetasit shqiptare rezident ne Itali te pajisur me leje qendrimi dhe pasaporte te vlefshme mund te hyjne ne te gjithe shtetet e Traktatit Schengen. 

Per sa i perket vendeve te tjera qe shtetasit shqiptare deshirojne te vizitojne, per te marre informacione duhet t’i drejtohen konsullatave te ketyre vendeve.

Shtetet ne te cilat shtetasit shqiptare mund te hyjne pa patur nevoje per vize

Bosnje-Hercegovine, Ekuador, Haiti, Izrael, Kili, Korea e Jugut, Kosove*, Kroaci, Malajzi, Mal i Zi, Maqedoni, Serbi, Singapor, Sri Lanka, Trinidad Tobago, Turqi. 

Per ne Kosove eshte e mjaftueshme edhe vetem karta shqiptare e identitetit.

Duke filluar nga data 15.12.2010 sipas liberalizimit te vizave:

Austri, Belgjikë, Bullgari, Danimarkë, Estoni, Finlandë, Francë, Greqi, Gjermani, Holandë, Hungari, Islandë, Itali, Letoni, Lituani, Luksemburg, Maltë, Poloni, Portugali, Qipro, Republika Çeke, Rumani, Sllovaki, Slloveni, Spanjë, Suedi. 

 Qytetarët shqiptarë udhëtojnë pa viza edhe në Islandë, Norvegji e Zvicër e Litehshtejn.

Përjashtohen Mbretëria e Bashkuar dhe Irlanda të cilat janë jashtë zonës Shengen. 

Për rrjedhojë rregullat e reja nuk aplikohen në këto shtete. Për informimin mbi kërkesat e hyrjes në këto dy shtete, qytetarët shqiptarë duhet të kontaktojnë Seksionin e Vizave në Ambasadën e Britanisë së Madhe dhe në Ambasadën e Irlandës.

Adresa

Via San Martino 10 - 20122
Milano, Italy

Tel / Fax

Tel.+ 39 02 8051265
Urgenza 14:00-20:00
Tel.+393806411884

E-MAIL

consulate.milan@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 14:00