Articles

Pushim Zyrtar - Konsullata qëndron e mbyllur në datën 1 Maj 2023

Albanian

Ju informojmë se në datën 1 maj 2023, Konsullata në Mynih do të jetë e mbyllur.
Dita e Punëtorëve! Festë Zyrtare në Republikën e Shqipërisë.
Shënim: Në rastet kur festat zyrtare të Republikës së Shqipërisë bien në ditët e pushimeve javore (e shtunë ose e djelë), dita pasardhëse e javës është ditë pushimi.

Pritja e dhënë nga Kryeministri i Landit të Bavarisë Dr. Markus Söder, për Korpusin Konsullor të akredituar në Bavari me rastin e Vitit të Ri

Albanian

Pritja e dhënë nga Kryeministri i Landit të Bavarisë Dr. Markus Söder, për Korpusin Konsullor të akredituar në Bavari me rastin e Vitit të Ri

Takim pune në Kancelarinë e Shtetit të Bavarisë

Albanian

Takim pune në Kancelarinë e Shtetit të Bavarisë, i Konsullit të Përgjithshëm Z. Arten Hanku, me Ministren e Shtetit të Bavarisë për Marrëdhëniet Evropiane dhe Ndërkombëtare Znj. Melanie Huml. Në fokus të takimit, parapërgatitjet e vizitës së afërme në Tiranë të Kryeministrit të Landit të Bavarisë, Dr. Markus Söder.

Informacion mbi njohja reciproke e lejeve të drejtimit në Gjermani dhe Shqipëri / Informationen über Gegenseitige Anerkennung von Führerscheinen in Deutschland und Albanien

Albanian

Informacion në Gjuhën Shqipe
Njohja reciproke e lejeve të drejtimit në Gjermani dhe Shqipëri
Rregullat e reja hyjnë në fuqi më 1 qershor 2022
Zotëruesit e një lejeje drejtimi të kategorive A, A1, A2, B, BE, C, C1, C2, D, D1, D2 (motoçikletë, veturë, kamion dhe autobus), të lëshuara pas datës 24 janar 2017, und të bëjnë konvertimin pa qenë nevoja e një provimi të ri.
Kjo vlen për shtetas me rezidencë në Gjermani (qëndrimi në Gjermani për të paktën 185 ditë në vit).
 

PRODHIMIN/TËRHEQJEN E PASAPORTAVE DHE KARTAVE ID

Albanian

Njoftim: Qytetarët që kanë aplikuar për pasaporta dhe kartë ID, deri në datën 28 prill 2023, mund ti tërheqin ato në Konsullatë, gjatë orarit zyrtar ( Hënë - Premte në orarin 09:30 - 14:00 ).

Deklarimi i adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë Shqipërisë

Albanian

Në lidhje me Deklarimin e adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë, ju informojmë se:

Rrjeti i Profesionistëve

Albanian

Është një portal që synon të mbështesë të nxisë zhvillimin e Shqipërisë, duke ofruar një urë lidhëse për Diasporën, me qëllimin për të mbledhur dhe shkëmbyer informacione dhe përfshirjen e ekspertizës së anëtarëve të këtyre komuniteteve në të  mirë të zhvillimit të vendit si dhe në drejtim të gjenerimit të ideve dhe nismave  me  përfitim   të   përbashkët  për  anëtaret   e   këtyre komuniteteve.
Platforma Rrjeti i Profesionisteve  i ofron përdoruesve  profesionistë shqiptare në Diaspore mundësi informimi, bashkëpunimi, punësimi dhe investimi
BEHU PJESE E RRJETIT

Njoftim i rëndësishëm!

Albanian

Te nderuar qytetare shqiptare, qe gjendeni ende brenda territorit te Republikes Federale Gjermane:

Te gjithe ju qe nuk keni me mundesi te ktheheni ne Shqiperi dhe jeni te detyruar te qendroni ne Gjermani deri ne rihapjen e mundesive te transportit per Shqiperi, lutemi vini re se kufizimi i qendrimit per 90 dite nuk do te çojë automatikisht ne penalizimin tuaj, nese ju adresoni kete situate prane autoriteteve respektive te qytetit dhe landit ne te cilin po qendroni, ne kohe dhe para skadimit te afatit te udhetimit per 90 dite.  

Shume e Rendesishme:

Mesha në përkujtim të viktimave të tërmetit- Mynih

Albanian

Nga komuniteti katolik shqiptar në Mynih, Gjermani, me nismën e ndërmarrë nga dom Albert Kristanë, në datën 8 dhjetor 2019, u mbajt Mesha në përkujtim të viktimave të tërmetit që goditi Shqipërinë. Dom Albert Kristanë i bëri thirrje komunitetit për t‘u solidarizuar dhe mbledhur ndihma financiare, për të dëmtuarit nga kjo tragjedi.

Aktivitet solidariteti për viktimat e tërmetit -Shtutgart

Albanian

Në Shtutgart të Landit Baden-Würtemberg, Gjermani u organizua një aktivitet solidariteti për viktimat e tërmetit të 26 nëntorit, nga Qendra e Kulturës Shqiptare në këtë qytet. Nga kontributet e komunitetit shqiptar, antarë të kësaj Qendre, janë mbledhur mbi 28,000 mijë EUR si ndihmë për këtë tragjedi. Ndihma e mbledhur financiare është hedhur në një nr. llogarie të Caritas-it gjerman, i cili nga ana e tij do ja percjellë Caritas-it në Shqipëri.

Pages

Adresa

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë
München / Germany
ALBERT-SCHWEITZER-STR.62 81735 MÜNCHEN

Tel / Fax

Tel:+49 (0) 8992284522
+49 (0) 8992284524
Fax: +49 (0) 8992284523
Raste emergjente nr.
Tel: +4915237913997​

Orari zyrtar

E Hënë - e Premte
09:00-14:00