Articles

Aktivitet kulturor me rastin e Festës Kombëtare

Albanian

 
Me rastin e 28 Nëntorit, Ditës së Pavarësisë Kombëtare, z. Arten Hanku, Konsulli Përgjithshëm i RSH në Mynih, mori pjesë në programin kulturor të organizuar nga Shoqata Bavarezo-Kosovare me seli në Mynih, në hapjen e ekspozitës së piktores Harisa Rexhepi, dhe shfaqjen e filmave shqiptarë të autorëve Bekim Sele dhe Arben Shala. 

Shqipëria dhe Kosova me konsullatë të përbashkët në Mynih

Albanian

Së bashku me kolegun dhe mikun Enver Hoxhaj, Ministren Bavareze për Çështjet Evropiane Beate Merk, çelëm Konsullatën e përbashkët në Mynih.

Shtëpia e re e shqiptarëve në Mynih mbulon landet e Bavarisë, Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz dhe Saarland, duke ofruar shërbime të sigurta e transparente.

Konsullata e Përgjithshme do ti japë një shtysë intensifikimit të marrëdhënieve ekonomike e kulturore me landet të cilat janë në rrethin e juridiksionit e saj.

E- Konsullata

Albanian

Ministria e Punëve të Jashtme dhe Përfaqësitë Diplomatike dhe Konsullore të Republikës së Shqipërisë lançojnë aplikacionin konsullor 'E-Konsullata'. Ky aplikacion vjen ne kuadër të reformës së ndërmarrë nga MPJ në fushën e shërbimeve konsullore. Aplikacioni konsullor 'E-Konsullata' mund të shkarkohet në celularin tuaj nga Appstore dhe Playstore në çdo aparat celular apo tabletë që ka akses në internet dhe mund të përdoret kudo, duke shërbyer si një platformë interaktive komunikimi dhe informimi për të gjithë qytetarët shqiptarë kudo që ndodhen. Në aplikacion do të gjeni: -kontaktet e sakta dhe koordinatat e çdo përfaqësie shqiptare në botë; -informacion mbi procedurat e legalizimeve të dokumenteve; -shërbimet e tjera konsullore brenda dhe jashtë vendit; -informacione mbi situatën politike e shëndetsore, mbi gjuhën, kulturën, besimin, valutën për secilin vend prej 181 vendeve pjesë e E-Konsullata. Ajo është një portë e drejtpërdrejt komunikimi me Ministrinë e Punëve të Jashtme pasi nëpërmjet saj mund t'i drejtoheni dhe raportoni në Drejtorinë e Shërbimeve Konsullore te MPJ-së. Nëpërmjet këtij aplikacioni do të gjeni përgjigjen e shumë pyetjeve për shërbimet që mund të ofrojë Ministria e Punëve te Jashtme dhe selitë diplomatike e konsullore të Republikës së Shqipërisë në botë, duke shërbyer njëkohësisht dhe si një udhërrëfyes për sigurinë e shtetasve shqiptarë që ndërmarrin udhëtime në çdo vend të botës. Ju ftojmë ta shkarkoni aplikacionin në: App Store - iTunes – Apple: https://itunes.apple.com/bt/app/e-konsullata/id1135893227… Android Apps on Google Play: https://play.google.com/store/apps/details

COLOURS OF ALBANIA - GET READY

Albanian

Çfarë është Colours of Albania? Fushatë mbarëkombëtare dhe konkurs fotografik në mediat sociale për promovimin e Shqipërisë (Instagram, Facebook, Twitter, Web) Prezanto me imagjinatë Shqipërinë! Kjo iniciativë synon prezantimin e imazhit të vendit, duke përcjellë anë e mbanë botës ngjyrat e vërteta të shoqërisë, qytetet dhe fshatrat mahnitëse, bregdetet dhe pejsazhet e paprekura, si dhe pazaret e kështjellat historike të Shqipërisë. Konkursi #ColoursofAlbania Tema ështe e lirë, duke përfshirë këtu bashkëjetesën fetare, shoqërinë shqiptare, artin, kulturën, etj.

ColoursofAlbania - Diplomacia digjitale në veprim.

Albanian

Çfarë është ColoursofAlbania?
Fushatë mbarëkombëtare dhe konkurs fotografik në mediat sociale për promovimin e Shqipërisë
(Instagram, Facebook, Twitter, Web)
Prezanto me imagjinatë Shqipërinë!
Kjo iniciativë synon prezantimin e imazhit të vendit, duke përcjellë anë e mbanë botës ngjyrat e vërteta të shoqërisë, qytetet dhe fshatrat mahnitëse, bregdetet dhe pejsazhet e paprekura, si dhe pazaret e kështjellat historike të Shqipërisë.
Konkursi #ColoursofAlbania

”9 Maji dhe Europa që duam”

Albanian

66 vjet më parë deklarata e ministrit të jashtëm të Francës Robert Schuman shërbeu si pikënisje për ndërtimin e themeleve të projektit që sot njihet si Bashkimi Europian.

 

Në themel të këtij projekti, i pamundur për skeptikët dhe i vështirë edhe për më optimistët, qëndronin jo vetëm bashkëpunimi ekonomik por edhe objektiva të patjetërsueshme si paqja dhe siguria.

 

Dëgjesë Publike për Diasporën

Albanian

Nën kujdesin e veçantë të Ministrisë së Punëve të Jashtme, Sektori i Diasporës në bashkëpunim me Organizatën Ndërkombëtare për Migracionin (IOM) po zbaton projektin “Shfrytëzimi i ndikimit pozitiv të migracionit shqiptar për zhvillimin e Shqipërisë”, financuar nga Fondi i Zhvillimit i IOM.

 

 

Projekti ka si objektiv të përgjithshëm mbështetjen e përpjekjeve të qeverisë shqiptare në procesin e angazhimit të komuniteteve shqiptare jashtë vendit për të kontribuar në zhvillimin ekonomik, shoqëror dhe politik të vendit.

 

Rifitimi i shtetësisë

Albanian

Personi që ka hequr dorë nga shtetësia shqiptare për shkak të premtimit për fitimin e një shtetësie tjetër e rifiton shtetësinë shqiptare në qoftë se nuk ka fituar shtetësinë e premtuar.

Edhe në këto raste paraqiten dokumente identifikuese, si dhe dokumente që argumentojnë kërkesën për shtetësi shqiptare si më poshtë:

Kontakte

Albanian

Pages

Adresa

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë
München / Germany
ALBERT-SCHWEITZER-STR.62 81735 MÜNCHEN

Tel / Fax

Tel:+49 (0) 8992284522
+49 (0) 8992284524
Fax: +49 (0) 8992284523
Raste emergjente nr.
Tel: +4915237913997​

Orari zyrtar

E Hënë - e Premte
09:00-14:00