Shërbime të Konsullatës

 

Kontaktet:

- Arten HANKU, Konsulli i Përgjithshëm, Telefon: +49 (0) 8992284524

- Dashnor IBRA, Konsull, Telefon: +49 (0) 8992284522

 

 

KONSULLATA E PERGJITHSHME MYNIH

LLOGARIA BANKARE PËR PAGESAT E VEPRIMEVE KONSULLORE

LLOGARIA BANKARE PËR PAGESAT PËR PASAPORTË DHE ID

ALBANISCHES GENERALKONSULAT

IBAN: DE20 7015 0000 1004 4957 25

BIC: SSKMDEMMXXX

ALBANISCHES GENERALKONSULAT

IBAN: DE74701500001004814271

BIC: SSKMDEMMXXX

 

 

Shtetësia shqiptare:

Fitimi i shtetësie

Rifitimi i shtetësisë

 Lënia e shtetësisë

Veprimet e gjendjes civile:

Lindjet

Martesat

Raste vdekjesh

-Legalizimi i dokumenteve

-Pasaportat dhe lejet e kalimit

Prokurat e posaçme

 

Tarifat për shërbimet konsullore

 

Ku vendoset vula Apostile (APOSTILLE Stempel) në Gjermani?

Vula Apostile (Apostille Stempel) në Gjermani mund të vendoset në:

(LandesverwaltungsamtBezirksamt,  Regierungsbezirks, 

Regierungspräsidium ose Polizeidirektion).

 

NJOFTIM për lindjet e fëmijëve në Gjermani

mijet e  lindur ne Gjermaniduhet

që certifikatën e lindjes ti vendoset  vula Apostile (Apostille Stempel-LandesverwaltungsamtBezirksamt, regierungsbezirk, Regierungspräsidium ose Polizeidirektion)

 

Vetëm legalizimi me Vulë Apostile i certifikatave, u mundeson  rregjistrimin e femijeve në Shqipëri

Informacione udhëtimi për shtetas shqiptarë

Udhëtimi  vende  ndryshme

Lëvizja e lirë  vëndet e hapësirës Schengen

Vendet ku nuk sugjerohet udhëtimi

 

Informacione udhëtimi për shtetas  huaj

Shtetasit  mund  hyjnë  Shqipëri pa viza

Mbajtësit e pasaportave diplomatike dhe 

 shërbimit  hyjnë  Shqipëri pa viza

Ku mund  aplikohet për vizë për Shqipëri

Formulari i aplikimit për vizë shqiptare

 

                                                                        KALENDARI I FESTAVE ZYRTARE 2023

                                                                                 FEIERTAGSKALENDER 2023

 

                                                KONSULLATA ËSHTË E MBYLLUR NË DITËT E FESTAVE ZYRTARE

                                           DAS KONSULAT IST AN GESETZLICHEN FEIERTAGEN GESCHLOSSEN

 

DATA

DATUM

DITA

TAG

FESTAT PUBLIKE TË SHQIPËRISË

ALBANISCHES FEIERTAGEN

01 Janar/Januar

E Djelë / Sonntag *

Viti i Ri / Neujahr*

(*Pushim 03 janar 2023)

02 Janar/Januar

E Hënë / Montag

Viti i Ri / Neujahr

14 Mars/März

E Martë/ Dienstag

Dita e Verës / Tag des Sommers

22 Mars/März

E Mërkurë/ Mittwoch

Dita e Nevruzit / Nowruz-Tag

09 Prill/April

E Djelë / Sonntag*

E Diela e Pashkëve Katolike*/ Ostersonntag

(*Pushim 10 prill 2023)

16 Prill/April

E Djelë / Sonntag*

E Diela e Pashkëve Ortodokse*/

Orthodoxer Ostersonntag

(*Pushim 17 prill 2023)

21 Prill/April

E Premte/ Freitag

Dita e Bajramit të Madh /

Zuckerfest (Bayramifest)

01 Maj/Mai

E Hënë / Montag

Dita e Punëtorëve /

Tag der Arbeit-Maifeiertag

28 Qershor/Juni

E Mërkurë/ Mittwoch

Dita e Kurban Bajramit/ Opferfest

05 Shtator/September

E Martë/ Dienstag

Dita e Shenjtërimit të Shenjt Terezës /

Tag der Heiligung der Heiligen Teresa

03 Tetor/Oktober

E Martë/ Dienstag

Dita e Bashkimit të Gjermanisë/

Tag der Deutschen Einheit

28 Nëntor/November

E Martë/ Dienstag

Dita e Flamurit dhe Pavarësisë /

Unabhängigkeitstag der Republik Albanien

29 Nëntor/November

E Mërkurë/ Mittwoch

Dita e Çlirimit /Tag der Befreiung der Republik Albanien

08 Dhjetor/Dezember

E Premte/ Freitag

Dita Kombëtare e Rinisë / Nationaler Jugendtag

25 Dhjetor/Dezember

E Hënë / Montag

Krishtlindjet / Weihnachtstag

 

SHËNIM  * Në rastet kur festat zyrtare bie në ditët e pushimit javor (e shtunë ose e diel), dita e Hënë është ditë pushimi.

HINWEIS  * In Fällen, in denen offizielle Feiertage an Wochentagen (Samstag oder Sonntag) fallen, Montag ist ein Ruhetag.

     

Adresa

Konsullata e Përgjithshme e Republikës së Shqipërisë
München / Germany
ALBERT-SCHWEITZER-STR.62 81735 MÜNCHEN

Tel / Fax

Tel:+49 (0) 8992284522
+49 (0) 8992284524
Fax: +49 (0) 8992284523
Raste emergjente nr.
Tel: +4915237913997​

Orari zyrtar

E Hënë - e Premte
09:00-14:00