Bashkëpunimi dy dhe shumëpalësh në fokus të takimeve bilaterale të Ministrit Bushati në Spanjë

Ministri për Evropën dhe Punët e Jashtme, Ditmir Bushati gjatë punimeve të Konferencës Mesdhetare në Malaga, Spanjë, zhvilloi disa takime me homologë si dhe me Sekretarin e Përgjithshme të OSBE, Thomas Greminger.

Ministri Bushati u takua me Ministrin e Jashtëm të Sllovakisë Miroslav Lajcak, vendi i të cilit ka presidencën e OSBE për 2019, me Ministrin e Jashtëm të Serbisë Ivica Dacic, me Zëvëndësministrin e Jashtëm të Italisë Guglielmo Picchi, vendi i të cilit ka kryesinë aktuale të OSBE-së. Zyrtarët diskutuan mbi sfidat aktuale me të cilët përballet OSBE dhe nevojën e adresimit të tyre.

Ministri Bushati dhe Sekretari Griminger diskutuan mbi zhvillimet në rajon dhe sfidat të cilat duhen adresuar me synim shfrytëzimin e plotë të potencialit të organizatës në përballjen e tyre. Bashkëbiseduesit shkëmbyen mendime mbi vlerat e OSBE-se si organizatë rajonale me rëndësi specifike në botë, me një sistem të balancuar të angazhimeve politike, të bazuara në një koncept të sigurisë gjithëpërfshirëse dhe bashkëpunuese, e cila ofron një platformë për tejkalimin e sfidave të sigurisë.

Adresa

Përfaqësia e Përherëshme e Republikës së Shqipërisë në NATO
B-1110 Brussels- Belgium

Tel / Fax

Tel. +32 2 7072011
Fax. +32 2 707 2783
Nr. i emergjences: +32 2 7072011

E-MAIL

mission.nato@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00