Ministeriali i NATO, Shqipëria vlerësohet për ratifikimin e Protokollit të Anëtarësimit të Maqedonisë së Veriut

Ministrja e Mbrojtjes Olta Xhaçka mori pjesë në Ministerialin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO, që u zhvillua të mërkurën e të enjten në Bruksel e ku për herë të parë mori pjesë edhe Maqedonia e Veriut. Ministrja e Mbrojtjes e Maqedonisë së Veriut Radmilla Sheqerinska falenderoi Shqipërinë për ratifikimin e Protokollit të Anëtarësimit në Aleancë.

Ministrat e Mbrojtjes të NATO diskutuan dhe mbështetën unanimisht Shtetet e Bashkuara të Amerikës, mbi shkeljet e vazhdueshme nga Rusia të Traktaktit të Forcave Bërthamore me Rreze të Mesme Veprimi.

Pjesë e diskutimeve në Ministerial ishte edhe situata e sigurisë në Kosovë dhe në të gjithë Ballkanin Perëndimor.

Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka, në emër të Qeverisë Shqiptare vendosmërinë për të vijuar kontributin në gjithë misionet e NATO, si dhe konfirmoi angazhimin për të rritur buxhetin e Mbrojtjes në 2% të PBB, deri në vitin 2024. Këto angazhime u vlerësuan nga ministrat e Mbrojtjes së vendeve anëtare të NATO.

Adresa

Përfaqësia e Përherëshme e Republikës së Shqipërisë në NATO
B-1110 Brussels- Belgium

Tel / Fax

Tel. +32 2 7072011
Fax. +32 2 707 2783
Nr. i emergjences: +32 2 7072011

E-MAIL

mission.nato@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00