Organizimi i pritjes për Festën Kombëtare

Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Shkup organizoi më datë 27 nentor pritjen me rastin e Festës Kombëtare e të Pavarësisë në Hotel Double Tree by Hilton në Shkup. Ishin të ftuar autoritetet e qeverisë qëndrore, deputetë të Parlamentit përfaqësues të të gjitha forcave polit

 

Urim për 28 Nëntorin

Me rastin e Festës Kombëtare, Ditës së Pavarësisë, Ambasada e Republikës së Shqipërisë në Shkup uron të gjithë shqiptarët kudo ku ndodhen në këtë ditë të shënuar për mbarë kombin shqipëtar!

 

Presidenti Begaj në Manastir me rastin e Ditës së Alfabetit të Gjuhës Shqipe

Më datën 21 Nëntor 2023, Presidenti i Republikës SHTZ Bajram Begaj zhvilloi një vizitë njëditore në qytetin e Manastirit në Maqedoninë e Veriut, për nder të Ditës së Alfabetit të Gjuhës Ahqipe. Fillimisht vizitoi Muzeun e Alfabetit, ngritur në këtë qytet ku patriotë, rilindas të

 

Kryeministri Rama: Data 22 Nëntor e njohur si Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe do të jetë festë kombëtare

Në fjalën e tij në Samitin e Tretë të Diasporës në Tiranë, Kryeministri Edi Rama u shpreh se data 22 Nëntor e njohur si Dita e Alfabetit të Gjuhës Shqipe do të jetë festë kombëtare dhe për rrjedhojë, ditë zyrtare pushimi si të gjitha festat e tjera kombëtare. Kryeministri Rama th

 

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00