Cakaj në Shkup, takime me Grubin dhe Dimitrov: Bashkëpunim politik për procesin e anëtarësimit në BE

Ministri në detyrë për Europën dhe Punët e Jashtme, Gent Cakaj, gjatë qëndrimit në Shkup, u takua edhe me dy Zëvendëskryeministrat e Maqedonisë së Veriut, Artan Grubi dhe Nikola Dimitrov.
Takimi i Ministrit në detyrë Cakaj me Zëvendëskryeministrin Grubi u fokusua në diskutime mbi disa projekte në infrastrukturë dhe energji, që duhet të jenë në qendër të mbledhjes së ardhshme ndër-qeveritare.
“Ndamë krejtësisht të njëjtën pikëpamje për suksesin e pashembullt të ngritjes së shqiptarëve në institucionet qendrore të Maqedonisë së Veriut dhe faktin se dialogu Kosovë-Serbi duhet të përfundojë me njohje të ndërsjellë.” – u shpreh Cakaj në një postim në facebook.
Sa i përket takimit me Zëvendëskryeministrin Dimitrov, Cakaj theksoi se tema e diskutimit ishte puna e dy vendeve drejt mbajtjes së Konferencës së Parë Ndër-Qeveritare.
“Ashtu siç kemi punuar bashkërisht nga qershori 2018 në procesin e ‘screening’, u pajtuam të thellojmë bashkëpunimin mes vendeve në nivel teknik e politik, për të përshpejtuar procesin e anëtarësimit në Bashkimin Evropian.” – përfundoi Cakaj reagimin e tij

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00