Ceremoni komemorative për profesor Luan Starova

Akademia e Shkencave dhe Arteve e Maqedonisë së Veriut (ASHAM) zhvilloi sot në sallën kryesore të saj një ceremoni komemorative për të ndeuar kujtimin e akademikut, profesor Luan Starova, shkrimtar, filozof, përkthyes, diplomat, i cili u nda nga jeta disa ditë më parë. Kryetari i ASHAM, akademiku Lupço Koçarev dhe referuesit e tjerë, evidentuan me superlativa jetën dhe veprën e profesor Starovës, figurës emblematike që i bën nder vendit ku u rrit e jetoi, Maqedonisë së Veriut, por edhe Shqipërisë, Ballkanit e më gjerë, e që me veprën e tij, ka ditur të mbajë balancat etnike, por edhe të jetë interesant për kulturën e letërsinë europiane.
Të pranishëm në ceremoni veç bashkëshortes e vajzave, ishin edhe personalitete të jetës akademike në vend, miq e dashamirës të profesor Luan Staroves. Ishin po ashtu të pranishëm edhe Ministri i Punëve të Jashtme të RMV Bujar Osmani, si dhe Ambasadori i Republikës së Shqipëisë në Maqedoninë e Veriut Fatos Reka.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00