ColoursofAlbania - Diplomacia digjitale në veprim

ColoursofAlbania - Diplomacia digjitale në veprim

#Çfarë është #ColoursofAlbania?
Fushatë mbarëkombëtare dhe konkurs fotografik në mediat sociale për promovimin e Shqipërisë
(Instagram, Facebook, Twitter, Web)
Prezanto me imagjinatë Shqipërinë!
Kjo iniciativë synon prezantimin e imazhit të vendit, duke përcjellë anë e mbanë botës ngjyrat e vërteta të shoqërisë, qytetet dhe fshatrat mahnitëse, bregdetet dhe pejsazhet e paprekura, si dhe pazaret e kështjellat historike të Shqipërisë.
Konkursi #ColoursofAlbania
Tema ështe e lirë, duke përfshirë këtu bashkëjetesën fetare, shoqërinë shqiptare, artin, kulturën, etj. Çdo  javë do të publikohet tema në faqet e InstagramFacebook, Twitter, në faqen e internetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme, të përfaqësive shqiptare nëpër botë dhe të institucioneve të tjera publike.
Kohëzgjatja
Promovimi i #ColoursofAlbania do të fillojë më 24 prill 2017 dhe do të zgjasë deri më 30 maj 2017. 
Pjesëmarrësit
Konkursi është i hapur për tëgjithë qytetarët shqiptarë dhe veçanërisht të rinjtë, të apasionuarit pas fotografisë, udhëtimit, artit, kulturës, natyrës, etj.
Bashkëpunëtorë në promovimin e #ColoursofAlbania
Institucionet Publike: Ministria e Kultures, Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, AIDA, Bashkia Tiranë, British Council.
Personazhe të njohura: Ermonela Jaho, Saimir Pirgu, Kledi Kadiu, Alban Nimani, Nëntor Orseku dhe Skuadra Kombëtare e Futbollit   
Rregullat
1.Ndiqni imagjinatën tuaj dhe fotografoni bukuritë e Shqipërisë;
2.Publikoni fotografitë në profilin tuaj në instagram me hashtag #CouloursofAlbania;
3.Bëni TAG profilin tonë në Instagram @ColoursofAlbania;
4.Bëni TAG në Facebook @ColoursofAlbania;
5.Mund të dërgoni fotografitë duke bërë “CHECK IN” vendin ku është marrë;
6.Mund të dërgoni fotografitë që keni publikuar muaj më parë, mjafton të vendosni këtë hashtag #ColoursofAlbania.
 
Çmimet
• Vendi i parë;
• Dy vende të dyta;
• Tre vende të treta.
Fituesit do të ftohen të jenë prezentë në ekspozitën e fotografisë dhe aktivitetet që do të zhvillohen në kuadër të iniciativës #ColoursofAlbania.
Fotot fituese do të jenë pjesë e një bookleti që do të shpërndahet në të gjitha përfaqësitë shqiptare nëpër botë dhe do të përdoret si dhuratë simbol i Ministrisë së Punëve të Jashtme.
#ColoursofAlbania është projekti i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë, mbështetur nga Ambasada norvegjeze në Kosovë, dhe synon eksplorimin e temës “Shqipëria është e bukur” nëpërmjet grumbullimit të fotove kreative nga përdoruesit e instagramit dhe mediave të tjera sociale.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00