CV e Ambasadorit

CURRICULUM VITAE
FATOS REKA
 
Z. Fatos Reka është lindur 19 tetor 1952, qytetin e Tiranës. Ai është i martuar me znj. Ilira Reka e kanë një vajzë, Laura.
 
Z. Reka pas përfundimit studimeve universitare Fakultetin e Gjuhëve Huaja Universitetit Tiranës, Dega e Gjuhës Frënge vitin 1975, ka punuar fillimisht si mësimdhënës e pas sektorë tjerë administratës shtetërore. vitin 1985 filloi punë Ministrinë e Punëve Jashtme, Drejtori ndryshme dhe vitin 1986, mori emërimin e pare si diplomat përfaqësinë tone diplomatike Paris. Pas kësaj vitin 1986, transferohet Misionin shqiptar pranë OKB Gjeneve ku qëndron deri vitin 1991. Nga kjo periudhë deri vitin 1994, punon MPJ, Drejtorinë e Evropës dhe atë Organizatave Ndërkombëtare, merr pjesë Delegacionin shqiptar, punimet e Sesionit 47-të (1992), Asamblesë Përgjithshme Kombeve Bashkuara Nju Jork. Shkëputet nga Shërbimi i Jashtëm, e deri vitin 2004, punon Bankën e Kursimeve, Albtelekom dhe Ministrinë e Rendit Publik, si Drejtor i Marrëdhënieve me Jashtë, për tu rikthyer përsëri Ministrinë e Punëve Jashtme ku është edhe aktualisht.
 
Gjatë kësaj periudhe z. Fatos Reka ka punuar Drejtori e Sektorë ndryshëm Ministrisë Punëve Jashtme, si specialist Drejtorinë e Amerikave, Drejtor Drejtorinë e Burimeve Njerëzore, Përgjegjës Sektori Drejtorinë e Përgjithshme Bashkëpunimit Shumëpalësh e Çështjeve Globale dhe mban gradën diplomatike Ministër Fuqiplotë.
 
Z. Reka ka kryer trajnime e kualifikime të ndryshme, si “Rrugët e Përhapjes, organizuar nga Departamenti i Mbrojtjes i SHBA dhe Programi Ndërkombëtar i Kundër përhapjes, “Workshop-i i III-të për Diplomatë Evropianë”, organizuar nga MPJ e RP të Kinës në Pekin-Tibet; Kurs i Avancuar mbi “Ekonominë e Tregut dhe Menaxhimin”, organizuar nga Programi USAID dhe Universiteti i Nebraskës; Pjesëmarrje ne Takimin e 6-të vetor të PfP(Partneritet për Paqe) organizuar nga Qendra Marshall; “menaxhimi i Lartë për Drejtues të MRP”, organizuar nga Komisioni Evropian, Programi “Phare”; “Negociatat për Marrëveshjen e Asociim Stabilizimit”, organizuar nga Këshilli i Ministrave, GTZ, Qendra Evropian e Fondacioni Madariaga, etj. 
 
Njeh shumë mirë gjuhën frënge, si dhe anglisht e italisht.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00