Delegacioni shqiptar në Asamblenë Parlamentare të NATO-s, i kryesuar nga znj. Mimi Kodheli ndodhet në Shkup te Maqedonisë ku po merr pjesë në Seminarin e 98-të Rose-Roth me temë: “Integrimi Eutoatlantik i Ballkanit Perëndimor: Forcimi i projektit të paqes

Në ditën e hapjes së punimeve, seminarin e përshëndeti Keyetari i Parlamentit të Maqedonisë z. Talat Xhaferi si dhe Kryeministri i Maqedonisë z. Zoran Zaev, të cilët gjatë fjalës së tyre theksuan rëndësinë e momentit se kur mbahet ky seminar.
Gjatë ndërhyrjes së saj deputetja Kodheli ne cilësinë edhe të kryetares, uroi në emër të delegacionit shqiptar Kryetarin e Kuvendit Xhaferi dhe Kryeministrin z. Zaev, por edhe homologët maqedonas për marrjen e datës bashkë me Shqipërinë për hapjen e negociatave.
Programi Rose- Roth për bashkëpunim me parlamentet e Evropës Qëndrore dhe Lindore është iniciuar në vitin 1990. AP NATO mban dy ose tre seminare Rose-Roth në vit ku anëtarët e Parlamenteve nga vendet anëtare të NATO-s dhe të vendeve partnere takohen me përfaqësues qeveritarë, përfaqësues të NATO-s dhe ekspertë të fushës ku diskutohen çështje të sigurisë me interes të përbashkët.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00