E ardhmia e Ballkanit Perëndimor parë nga këndvështrimi i Francofonisë

Ambasadori Fatos Reka, sëbashku me Ambasadorin francez Cyrille Baumgartner, Ambasadoren rumune Adela-Monica Axinte,  morën pjese në debatin e organizuar on line në Ministrinë e Jashtme të Maqedonisë së Veriut, lidhur me të ardhmen e Ballkanit Perendimor e aspiratat e popujve të rajonit për tu bërë pjesë e familjes europiane. Organizatorë të seminarit dyditor, ishin Qëndra Rajonale e Francofonisë në Bukuresht, MPJ e Ministria e Infromatikës së Maqedonisë së Veriut, ku nuk munguan edhe përshëndetjet respektive të ministrave Bujar Osmani dhe Jeton Shaqiri. Debatin e Ambasadoreve e moderoi Drejtori i Bashkëpunimit Shumëpalesh në MPJ të RMV dhe i derguar special i Presidentit Pendarovski pranë Organizatës Botërore të Frankofonisë, Ambasadori Pajo Avirovic. Seminari u ndoq e do të ndiqet on line nga të rinj frankofonë nga vendet e Ballkanit Perëndimor, të interesuar për të thelluar njohuritë e tyre gjuhësore, politike e profesionale si diplomatë potenciale të vendeve të tyre.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00