EU for Municipalities

Ambasadori Fatos Reka mori pjesë sot në Konferencën "EU for Municuipalities", një eveniment i përbashkët i BE për Bashkitë dhe Programi i bashkëpunimit ndërkufitar me Shqipërinë, me pjesëmarrjen edhe të Komitetit të Rajoneve (CoR). Konferencën, me pjesëmarrje të shumë Kryetarëve të Komunave të Maqedonisë së Veriut, edhe kufitare me vendin tonë, e përshëndetën financuesit dhe donatoret, ministri i Vetqeverisjes Lokale të RMV Goran Milevski, Ambasadori i BE në Shkup David Geer, Ambasadorja e Konfederatës Zvicerane, Veronique Hulmann, si dhe Ambasadori i Shqipërisë Fatos Reka, të cilet në fjalën e tyre theksuan rëndësinë e madhe për zhvillimin e rajoneve kufitare përmes projekteve të bashkëpunimit kufitar. Me pas kryetarët e Komunave nënshkruan memorandume bashkepunimi e financimi me ministrin e Vetqeverisjes Lokale Milevski. Konferenca vijoi me pas me panel diskutimi rreth dixhitalizimit të Komunave, sfidat post Covid për mjedisin dhe zbatimin e IPA II

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00