Festa e Alfabetit

Shqiptarët, kudo ku ndodhen, përkujtojnë e festojnë sot 113-vjetorin e Kongresit të Manastirit që sanksionoi alfabetin latin të gjuhës shqipe që përdoret dhe sot.
Mirënjohje të pakufishme patriotëve dhe atdhetarëve vizionarë që e bënë të mundur një gjë të tillë.
Shqiptarët kurdoherë kanë qënë të orientuar nga perëndimi e progresi, sigurisht edhe sot aspirojnë për të qënë pjesë e familjes europiane.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00