Mbi pjesëmarrjen e Ambasadorit Fatos Reka në promovimin e librit të monografisë së ish- Ambasadorit të parë në Shqipëri, Viktor Gaber.

Ambasadori Fatos Reka mori pjesë në promovimin e librit të monografisë së ish- Ambasadorit Viktor Gaber, Ambasadori i parë i RMV në Shqiperi, mbi veprën e akademikut e antropologut slloven Niko Zupanic për përpjekjet slloveno-maqedonase në identifikimin e tyre gjatë okupimit otoman.

 

Në monografinë e tij Ambasadori Gaber ka shfrytëzuar arkivat maqedonase dhe ato sllovene për të evidentuar fillimet e shtetformimit e të kombësisë maqedonase, të cilat u vlerësuan po ashtu gjatë perurimit edhe nga pjesëmarrësit të ndryshëm në event.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00