Mbi publikimin e Censusit 2021 në RMV

Në Maqedoninë e Veriut nga regjistrimi i realizuar 29.5% nga numri i përgjithshëm i banorëve janë shqiptarë (duke përfshirë edhe diasporën që ende ka shtetësinë maqedonase) si dhe respektivisht 24.3% nga janë rezidentët në territorin e RMV-së.

 

“Popullsia e regjistruar është 2.097.319 qytetarë. Popullsia rezidente janë 1.836.713qytetarë. Popullsia jorezidente është 260.606”, tha drejtori i Entit Shtetërorë për Statistika, Apostoll Simovski.

 

Nga numri i përgjithshëm i regjistrimit përveç shqiptarëve me 29,5%, 54.21% janë deklaruar si maqedonas, 3.98 për qind si turq%, 2,36% si romë, 1,18% si serb, 0,87% si boshnjakë dhe 0,44% si vllehë.

 

Ndërsa si rezidentë përveç shqiptarëve me 24,3 për qind, 58,44% janë maqedonas, 3,86% turq, 2,53% romë, 0,47% vllehë, 1.3% serb dhe 0,87% boshnjakë.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00