Ministri Bushati zhvillon vizitë në Maqedoni

 24 gusht 2015, Ministri i Punëve te Jashtme Shqipërisë, z. Ditmir Bushati, bashku me Ministrin e Punëve Jashtme Bullgarisë, z. Daniel Mitov, ishin ftuar nderi Ministrit te Punëve te Jashtme Maqedonisë, z. Nikola Poposki, Konferencën e Ambasadorëve organizuar nga Ministria e Punëve Jashtme e Maqedonisë.

panelin e Konferencës Ambasadorëve, Ministrat Bushati, Poposki dhe Mitov, u fokusuan çështjet kryesore politikës jashtme BE-së dhe perspektivat e anëtarësimit BE, çështjet e bashkëpunimit NATO, parë këndvështrimin e përgatitjeve për Samitin e Varshavës, rëndësinë ka për rajonin tonë zgjerimi i bashkëpunimit dhe ndërveprueshmëria, si dhe marrëdhëniet e fqinjësisë mirë. Gjithashtu, Ministrat zhvilluan dhe një takim trelateral ku diskutuan mbi forcimin e bashkëpunimit mes vendeve dhe zhvillimet fundit rajon.
 
konferencën për shtyp, Ministri Bushati u ndal zhvillimet fundit Maqedoni dhe bashkëpunimin rajonal ku theksoi se: "Zbatimi i plotë i Marrëveshjes se Ohrit dhe përmirësimi i marrëdhënieve ndëretnike janë busull orientimi për stabilitetin demokratik te Maqedonisë. Çka do te ketë një impakt pozitiv marrëdhëniet me Shqipërinë si dhe për qëndrueshmërinë e reformave shtet ndërtuese Maqedonisë".
 
vijim, duke vlerësuar dhe mbështetur aspiratat demokratike dhe rrugën e zhvillimit dhe integrimit euro-atlantik Maqedonisë, Ministri Bushati shprehu mbështetjen për procesin e reformave ndërmarra Maqedoni dhe dakordësuara me BE-në, si dhe nënvizoi rëndësinë kanë për suksesin e këtyre reformave marrëdhëniet ndëretnike, përmirësimi i kushteve jetesës dhe përfaqësimi i mirë i shqiptarëve. Tre Ministrat, përfundim takimit nënshkruan një deklaratë përbashkët mbi proceset integruese euro-atlantike ne rajon    

 kuadër kësaj vizite, Ministri Bushati zhvilloi takim me Zv.Kryeministrin e Republikës Maqedonisë për Çështjet Evropiane, z. Fatmir Besimi me te cilin u bisedua për zhvillimet fundit ne Maqedoni ku Ministri Bushati evidentoi nevojën e zbatimit plotë dhe pa zvarritje Marrëveshjes Ohrit, si busullën për ardhmen dhe stabilitetin e Maqedonisë dhe ankorimin e saj rrjedhat euro-atlantikeGjithashtu, Ministri Bushati zhvilloi një takim me një grup përfaqësuesish shqiptarë nga shoqëria civile me te cilët diskutoi për zhvillimet vend dhe kontributin e shoqërisë civile konsolidimin e proceseve demokratizuese.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00