Nënshkruhet Marrëveshja për bashkëpunimin në fushën e Arsimit midis Shqiperise dhe Maqedonisë

2 korrik 2015, Shqipëria dhe Maqedonia nënshkruan marrëveshjen fushën e arsimit, duke përfshirë thuajse gjitha nivelet. Dokumenti u firmos nga ministrja e Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla dhe ministri i Arsimit dhe Shkencës Maqedonisë, Abdilaqim Ademi gjatë Ministerialit u zhvillua Vlorë.

Sipas kësaj marrëveshjeje, dy vendet do nxisin bashkëpunimin midis institucioneve arsimore e shkencore dy vendeve si:

Bashkëpunimin fusha ndryshme shkencore, përfshirë edhe shkëmbimin e ekspertëve dhe punonjësve shkencorë; Nisma për projekte përbashkëta kërkimore-shkencore rajonale dhe ndërkombëtare; Ofriminbursave për studime pasuniversitare dhe ato doktoratës bazë reciprocitetit dhe fusha me interes ndërsjellë, Shkëmbimin e përvojave, materialeve informative dhe didaktike fushën e planifikimit dhe administrimit sistemit arsimor.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00