Nënshkrimin e Marrëveshjes për kontroll të përbashkëta kufitare dhe doganore ndërmjet Republikës së Shqipërisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Në kuadër të Samitit të Liderëve të Ballkanit Perëndimor, Kryeministri i Republikës së Shqipërisë, Sh.T.Z. Edi Rama dhe Kryeministri i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Sh.T.Z. Zoran Zaev, nënshkruan Marrëveshjen për vendosjen e kontrolleve të përbashkëta kufitare dhe doganore në kalimet kufitare mes dy vendeve.
Kryeministri, Edi Rama nga ana e tij potencoi se Marrëveshjes në mënyrë të dukshme do të lehtësojë lëvizjes mes qytetarëve të të dyja vendeve.
Kryeministri Zaev tha se Marrëveshja është një hap tjetër në ndërtimin e marrëdhënieve të shkëlqyera midis Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë, të cilat si miq të mirë dhe fqinjë kanë përparësi lehtësimin e rrjedhës ndërkufitare në interes të qytetarëve dhe bashkësive të punës e të dyja vendeve

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00