Ndahet nga jeta Branislav Sindadinovski

Z.Sinadinovski ishte një intelektual i njohur i komunitetit ortodoks shqiptar në Maqedoni. Me daljen në skenë të Branko Manojlovskit shqiptarit ortodoks nga Kiçinica e Rekës së Epër i cili pas Josif Bagerit është shqiptari i parë ortodoks i Rekës që theu tabunë duke pranuar përkatësinë e tijë shqiptare
Veprimtaria e tij në lidhje me ndriçimin e të vërtetës rreth shqiptarëve ortodoks në Maqedoni nuk ishte pa pasoja për atë dhe familjen e tijë, përveç sulmeve mediatike dhe verbale ai në disa raste u sulmua edhe fizikisht.
Tentativa e fundit e tijë ishte themelimi i Kishës Ortodokse Shqiptare në Maqedoni dhe mbajtja e meshës në gjuhën shqipe. Ngushëllime familjes dhe gjithë komunitetit shqiptar ortodoks të Rekës.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00