Qendra Përkujtimore e Eksodit “#Bllaca99

Sot, Ambasadori Fatos Reka, mori pjesë në ceremoninë e ngritjes së Qendrës Përkujtimore të genocidit serb në Kosovë #Bllaca99, e cila po ngrihet në respekt dhe përkujtim të vuajtjeve, por edhe rezistencës së 440 mijë refugjatëve shqiptarë të Kosovës, që kanë kaluar nepër Kampin e Bllacës.
Në prani të shumë zyrtarëve më të lartë politikë të Republikës së Kosovës dhe të Republikës së Maqedonisë, u inaugurua Qendra Përkujtimore e Eksodit “#Bllaca99. Me këtë rast u vu gurthemeli i Qendrës dhe u promovua treni me mbishkrimin “Përjetësisht në memorjen shqiptare”, që është simbol tragjedisë së shqiptarëve të Kosovës, që erdhën me atë tren në kufirin e Bllacës.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Rr.Slavej Planina, nr.2
1000 Shkup, Republika e Maqedonisë së Veriut

Tel / Fax

Tel: +389 2 3246726
Fax: +389 2 3246727
Vetëm për emergjenca:
+38975376896

E-MAIL

embassy.skopje@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00

Zyra Konsullore
10:00-14:00