Diplomaci kulturore-Arti shqiptar prezantohet për publikun e Koperit

datën 24 mars fasadën ballore Muzeut Rajonal Koperit krahas flamujve Sllovenisë, Italisë (qytet dygjuhësh), Bashkimit Evropian dhe Bashkisë Koper, ishte vendosur edhe flamuri i Shqipërisë. Ndërsa hyrjen e muzeut ishte posteri njoftonte hapjen e ekpozitës pikturës dhe skulpturës “Proximity-Afërsi” Galeriakalo, Tiranë. pasditen e kësaj date hollin e madh godinës katërqind vjeçare muzeut, ku ishin vendosur familjet fisnike ndër shekuj qytetit, u bashkëngjitën edhe veprat e pikturës e skulpturës nga Shqipëria. Kështu, pikturat shqiptare patën fatin pas disa shekujve vendosen pranë emblemës familjes hershme shqiptare “Bruti” nga Durrësi me kontribut shquar këtë qytet tre dhe katër shekuj parë dhe përfaqëson një prej famljeve fisnike qytetit Koper.

ceremoninë e hapjes ekspozitës merrnin pjesë drejtues e përfaqësues Bashkisë Koper, njerëz artit, bashkëkombas, etj. pranishmit i përshëndetën Boris Popovič, Kryetar i Bashkisë Koper, Luka Juri, drejtor i Muzeut Rajonal dhe Pëllumb Qazimi, ambasador i Shqipërisë. Përmes një organizimi mbresëlënës, pranishmit patën rastin njihen me një pjesë kulturës shqiptare, me artin e pikturës dhe skulpturës Shqipërisë. Njëzetekatër piktura dhe dhjetë skulptura ekspozuara, janë zgjedhura nga fondi i Galeriakalo, janë autorëve ndër njohurit Shqipëri. Ndërkohë janë ekspozuar edhe punime arti me autorë nga Sllovenia dhe Kosova.

Tashmë, është vendosur një bashkëpunim dashamirës dhe i frytshëm ndërmjet Ambasadës Shqipërisë dhe Bashkisë Koper. Prezantimi i një pjese Shqipërisë Koper, është tregues i këtij bashkëpunimi, i cili ardhmen do shënojë thellim mëtejshëm, duke përfshirë fushat e ekonomisë, turizmit, etj. Projekti u realizua falë bashkëpunimit suksesëshëm Ambasadës me Bashkinë Koper.

Ambasada e Shqipërisë shpreh mirënjohje për Z. Përparim Kalo dhe Galeriakalo, Tiranë, me përkushtim ka mbështetur promovimin e imazhit Shqipërisë Slloveni. Ekspozita “Proximity-Afërsi” prej datës 4 deri 13 mars ishte hapur Lubjanë dhe datat 24 deri 31 mars qëndron e hapur Koper. muajin maj 2016 kjo ekspozitë do çelet Washington D.C. SHBA-ve.

https://www.facebook.com/Ambasada-Shqiptare-n%C3%AB-Slloveni-713951748659294/

 

 

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00