Ministri Haxhinasto merr pjesë në Konferencën Rajonale të Planit të Investimeve për Evropën

datat 21 dhe 22 prill nën drejtimin e Komisioneres Evropiane Violeta Bulc, u zhvillua Lubjanë Konferenca Rajonale e Planit Investimeve për Evropën. Mernin pjesë 16 delegacione ministeriale, 11 ministra transportit dhe infrastrukturës, me rreth 400 pjesëmarrës. Delegacioni shqiptar kryesohej nga Ministri i Transportit dhe Infrastrukturës Edmond Haxhinasto. Ministri Haxhinasto parashtroi për pranishmit konferencë tashmen dhe perspektivën e transportit shqiptar, vizionin kombëtar dhe qasjen rajonale këtë aspekt. Njëherazi ai nënvizoi projektet infrastrukturore Shqipërisë, bashkëpunimin ndërkufitar dhe ftesën për investime fushën e transportit. Gjatë konferencës ministri zhvilloi takime dhe bashkëbisedime me ministrin slloven infrastrukturës dhe homologët nga Greqia, Kosova, Mali i Zi, si dhe me Presidentin e Asamblesë Kombëtare Sllovenisë Milan Brglez, Europarlamentarin slloven Franc Bogovič e drejtues e përfaqësues organizmave financiarë evropianë, etj.

Postal Address

Embasy of Albania
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

OPENING TIMES

Monday to Friday
08:00 - 16:00