Përkujtohet në Lubjanë Dita Ndërkombëtare e Kujtesës të Holokaustit

mjediset e Qendrës Kulturore Hebrenjve Lubjanë datën 28 janar me praninë e autoriteteve vendit, trupit diplomatik dhe anëtarëve kësaj qendre u organizuan një numër aktivitetesh kushtuar Ditës Ndërkombëtare Kujtesës Holokaustit. Fillimisht pranishmit vizituan ekspozitën “No Child-s Play/Fëmijët gjatë Holokaustit” dhe tej ndoqën prezantimin e një botimi kushtuar hebrenjve Sllovenisë. Mandej grup fëmijësh interpretuan këngë kushtuar kësaj ngjarje. Veprimtaria e radhës ishte sjellja skenë nga një grup nga Izraeli i fatit një vajze shpëtuar Poloni gjatë Luftës Dytë Botërore, e cila fund shfaqjes doli para pranishmëve duke treguar historinë e jetës saj.

 

 

Ambasadori Pëllumb Qazimi ishte i pranishëm këtë ngarje, bashkëbisedoi me pranishëm duke sjellë vëmendje kujdesin e mbrojtjen shqiptarët u ofruan hebrenjve Shqipëri, duke prezantuar një rast pashembullt. Gjithashtu ambasadori i dhuroi ambasadorit shtetit Izraelit, Sh.T. Z. Shmuel Meirom, librin e autorit Shaban Sinani “Albanians and Jews, The Protection and Salvation”.

‪#‎HolocaustRemembranceDay‬

Adresa

Ambasada Shqiptare
Tavčarjeva ulica 10
1000 Ljubljana
Slovenia

Tel / Fax

Tel. +38615473650
Fax +38615473652
Nr. emergjence
+38631240760

E-MAIL

embassy.ljubljana@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
08:00 - 16:00