Në 1 Janar 2022, Shqipëria fillon mandatin e saj dy vjeçar si anëtare jo e përhershme në Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara.

1 janari 2022 shënon fillimin e mandatit të Shqipërisë si anëtare jo e përhershme në Këshillin e Sigurimit të OKB-së. Për herë të parë, 66 vjet pas anëtarësimit në OKB Shqipëria ulet në tryezën më të lartë për paqen, sigurinë dhe stabilitetin në arenën ndërkombëtare.

 

Ambasadorja e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë pranë UNESCO-s, znj. Besiana Kadare, paraqiti letrat kredenciale tek Drejtorja e Përgjithshme e UNESCO-s, znj. Audrey Azoulay.

Më datë 10 nëntor 2021, Ambasadorja e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë pranë UNESCO-s, znj. Besiana Kadare, paraqiti letrat kredenciale tek Drejtorja e Përgjithshme e UNESCO-s, znj. Audrey Azoulay.

 

Ambasadorja e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë pranë UNESCO-s, znj. Besiana Kadare, paraqiti letrat kredenciale

Më datë 10 nëntor 2021, Ambasadorja e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë pranë UNESCO-s, znj. Besiana Kadare, paraqiti letrat kredenciale tek Drejtorja e Përgjithshme e UNESCO-s, znj. Audrey Azoulay, në prani edhe të Ministres për Evropën dhe Punët e Jashtme të

 

Ambasadorja e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë pranë UNESCO-s, znj. Besiana Kadare, paraqit letrat kredenciale

Më datë 10 nëntor 2021, Ambasadorja e Jashtëzakonshme dhe Fuqiplotë e Republikës së Shqipërisë pranë UNESCO-s, znj. Besiana Kadare, paraqiti letrat kredenciale tek Drejtorja e Përgjithshme e UNESCO-s, znj. Audrey Azoulay.

 

Adresa

Misioni i Përhershëm i Republikës së Shqipërisë
UNESCO house-office B. 12.31, B. 12.40,
1 rue Miollis,
75732 Paris Cedex 15

E-MAIL

mission.unesco@mfa.gov.al

dl.albania@unesco-delegations.org

Tel / Fax

Tel. 01 45 68 32 40
Nr. e emergjences: +33 (0) 1 45 68 32 44 / + 33 (0) 7 78 95 35 79

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00