Papa Françesku në Shqipëri 21 shtator 2014

“Me kënaqësi ju njoftoj se, duke pranuar ftesën e Ipeshkvijve dhe Autoriteteve shtetërore Shqipërisë, dëshirojshkoj Tiranë, 21 shtator. Me këtë shtegtimshkurtër duapërforcoj fe Kishën e Shqipërisë dhe t’i dëshmoj ikurajimin tim një vendi, vuajti gjatë, si pasojë e ideologjive kaluarës”, u shpreh Papa Françesku gjatë “Angelus” sheshin e Shën Pjetrit.

 

Papa Françesku është Papa i dytë do shkelë trojet shqiptare, pas një Shenjti, Papa Gjon Palit II, 25 prill 1993, dhe është shtegtimi i parë i Papës Françesku një vend evropian e ballkanik,  ndërmjet sa e sa vendeve, e kanë ftuar e vijojnë ta ftojnë, Papa Bergolio zgjodhi pikërisht trojet shqiptare, sepse, siç e thekson ai vetë njoftimin e sotëm, ndër vuajturat  me gjak martirësh, dhanë jetën për fe, për liri, për demokraci dhe për bashkëjetesën shembullore paqes.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Via ottaviano 43, Scala B,
interno 3, 00192 Roma, Italia

Tel / Fax

Tel: +39 06 39721599
Fax: +39 06 39038231
Nr. i emergjences: +39 06 39721599

E-MAIL

embassy.vatican@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00