VIZITE NE SELINE E AMBASADES TONE E KRYEREDAKTORIT DHE GAZETARES SE SEKRETARISE SE SELISE SE SHENJTE PER KOMUNIKIMIN.

Në Selinë e Ambasadës tonë, e Ngarkuara me Punë znj. Majlinda Dodaj priti në një takim Dom David Gjugja-n, Kryeredaktor i Sekretarisë së Selisë së Shenjtë për Komunikimin, programi shqip, si dhe gazetaren pranë këtij dikasteri, znj. Klaudia Bumci. Përmes kësaj redaksie ndër vite ka kaluar përkrahja e vlerave njerëzore, shoqërore e kulturore e shqiptarëve. Dom David Gjugja, duke uruar znj. Dodaj për detyrën si Kreu i Misionit i Ambasadës së RSH-së pranë Selisë së Shenjtë, është interesuar dhe për punën që zhvillohet pranë kësaj Përfaqësie. Znj. Dodaj duke uruar mirëseardhjen – në fjalën e saj në një pritje miqësore - informoi Dom Davidin mbi veprimtarinë e Ambasadës sonë si dhe për projektet që janë në zhvillim për vjeshtën e këtij viti. Biseda më tej u përqëndrua vecanërisht mbi evidencimin e aspekteve positive të popullit tonë, si harmonia fetare.
Duke kujtuar figurën dhe veprën e Nënë Terezës, znj. Dodaj ka theksuar formimin që shumë herët e të Shenjtës Terezë me ndjenjën e tolerancës dhe pranimit të feve të ndryshme, pikërisht duke spikatur kështu dhe origjina shqiptare e saj; një vlerë kjo që populli ynë trashëgon ndër shekuj. Duke qënë e gatshme për të gjithë përmes mikëpritjes e mbrojtjes së jetës njerëzore - ka vijuar znj. Dodaj - Nënë Tereza përfshiu veten në varferinë materiale të të varfërve, por dhe në varfërinë shpirtërore të atyre që ndiheshin të braktisur. "Kjo ishte dhe në traditën e familjes së saj" ka nënvizuar Don David Gjugja.
Znj. Klaudia Bumci ka kujtuar "shërbimin ndaj të varfërit ndër më të varfër", për të cilin Nënë Tereza dedikoi jetën e saj.
Në përfundim të takimit Dom David Gjugja dhuroi znj. Dodaj librin ‘Diplomacia dhe Feja’ si dhe ‘ Pemën Gjenealogjike të familjes Kastrioti Skënderbeu’.
Dom David Gjugja – përkthyes zyrtar për gjuhën shqipe i Papa Gjon Palit dhe i Papa Françeskut gjatë vizitave të tyre në Shqipëri – është një personalitet i cili ka ndikuar shumë që raportet midis Selisë së Shenjtë dhe Shqipërisë, por dhe Kosovës të jenë në nivelin më të mirë të mundshëm.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Via ottaviano 43, Scala B,
interno 3, 00192 Roma, Italia

Tel / Fax

Tel: +39 06 39721599
Fax: +39 06 39038231
Nr. i emergjences: +39 06 39721599

E-MAIL

embassy.vatican@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00