Hapja Zyrtare e Ambasadës së parë Shqiptare në Australi

Hapja Zyrtare e Ambasadës së parë Shqiptare në Australi   Ceremonia e ngritjes së Flamurit shqiptar në sheshin e Misioneve Diplomatike në Australi dhe vendosja e pllakës ALBANIA.   Në datën 20 nëntor 2020, Ambasada e RSH në Australi, në bashkëpunim me MPJ të Austr

 

Aktivitete të Ambasadës me rastin e Festave Kombëtare të 28-29 Nëntorit

Komuniteti shqiptar në Australi feston 28-29 nëntorin së bashku me Ambasadat e Shqipërisë dhe Kosovës. Ambasada e RSH në Australi në bashkëpunim me Shoqatën e Komunitetit Shqiptaro-Australian (AACA) me qendër në Melburn dhe Shoqatat shqiptare të Dandenongut dhe Sheppartonit (shteti Vic

 

Komuniteti shqiptar në Australi – Historiku dhe shifrat

Komuniteti shqiptar në Australi – Historiku dhe shifrat   Prezenca e komunitetit shqiptarnë një numër të konsiderueshëm përbën një arsye më shumë që marrëdhëniet me Australinë të shikohen me më shumë përparësi nga ana e Shqipërisë.   Valët e para të emigrimit k

 

Vizita në Australi, Ministri Majko: Kurse gjuhe “online”

“Në Australi, kryesisht në Melburn, jeton një numër i konsiderueshëm shqiptarësh dhe gjysma e tyre flasin shqip, pasi vendi ynë i kushton shumë rëndësi ruajtjes së identitetit të komuniteteve” Kështu i tha Ministrit të Shtetit për Diasporën, Sekretari për Emigracionin dhe Polit

 

Adresa
Embassy of the Republic of Albania
13 Culgoa Circuit, O’Malley
Canberra, ACT 2606
AUSTRALIA

Kontakte
Tel: +61 2 6290 2332
Fax: +61 2 6290 6974
Emergency call: +61 450 977 145
Lutemi, që ky numër të përdoret vetëm në raste urgjente.

   Orari zyrtar
    09:00 – 17:00
Orari i shërbimit konsullor:
Të Hënë deri të Premte, 09:00 – 13:00.
Telefon për informacione rreth shërbimit konsullor:
Të Hënë deri të Premte, 09:00 – 13:00.
Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e festave zyrtare dhe të fundjavës, me përjashtim të rasteve të emergjencës.