Konfirmohet njohja e lejeve shqiptare të drejtimit të automjeteve në Belgjikë

[29-05-2018]
 
Lejet e drejtimit të automjeteve të lëshuara nga Shqipëria janë të njohuara në Belgjikë.
 
Praktikisht, nëse një shtetas shqiptar vjen në Belgjikë për më pak se 3 muaj, ai mund të përdorë lejen e tij shqiptare të drejtimit të automjetit.
 
Kurse shtetasit shqiptarë me qëndrim me të gjatë (që kanë leje qëndrimi në Belgjikë) duhet të paraqiten në komunën belge, ku janë të regjistruar për t’u pajisur me leje belge drejtimi automjeti, bazuar në lejen e tyre shqiptare te drejtimit.

Adresa

Ambasada Shqiptare
Avenue Louise 179,
1050 Bruxelles

Tel / Fax
 
Tel. + 32 2 640 14 22
 
Fax + 32 2 640 28 58 

Kontakt Urgjence

+32 48 54 01 237

Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence.

Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

SHËRBIMI KONSULLOR

Aplikikm për Pasaporta dhe Karta ID e hënë, e martë dhe e mërkurë

10:00 - 14:00

Aplikime për shërbime të tjera:

e hënë-e premte:

10:00-14:00

* Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e pushimeve zyrtare shqiptare:

5 sht 2023, 28 nën 2023, 29 nën 2023, 8 dhj.2023, 25 dhj 2023