Articles

DREJT VIZIONIT PËR PARKUN KOMBËTAR TË LUMIT TË EGËR VJOSA

Albanian

 

Puna e nisur me intensitet për shpalljen e Vjosës Park Kombëtar, është prioritet për qeverinë shqiptare dhe po aq vlerësohet nga bashkëpunëtorët ndërkombëtarë.

Eda Zari live ne Pontal de Maceió , Fortim , Ceará, Brazil.

Albanian

Nje vale e re vjen ne Brazil nga Eda Zari
https://fb.watch/dRKnNM1c9k/

109 vjet nga shpallja e Pavarësisë së Shqipërisë

Albanian

Në 28 nëntor Shqipëria feston 109-vjetorin e shpalljes së mëvetësisë në të gjitha territoret shqiptare pas luftërave shekullore kundër pushtuesve osmanë që nga koha e Skënderbeut.

Informacion mbi lëvizjen e shtetasve të huaj ne Shqipëri

Albanian

 

Njihuni me masat e reja të vendosura nga Komiteti Teknik i Ekspertëve për hyrjet dhe qëndrimin në territorin e Shqipërisë:

 

 
https://punetejashtme.gov.al/al/informacion-mbi-levizjen-e-shtetasve-te-...

Lumi i Vermoshit pjesë e Basenit të Madh të Danubit

Albanian

Lumi i Vermoshit është i vetmi lumë në Shqipëri që nuk derdhet në Detin Adriatik dhe ndryshe nga lumenjtë e tjerë, të cilët rrjedhin nga Lindja në Perëndim, ai rrjedh nga Perëndimi në Lindje. Me dy degët e Lëpushës dhe Grebenit, ai është mjaft i rëndësishëm në kontekstin evropian, sepse derdhet në Lumin Danub.
 
 

Shqipëria zgjidhet anëtare e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për vitet 2022-2023

Albanian

Shqipëria zgjidhet anëtare e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për dy vitet e ardhshme. Kjo është një mundësi historike dhe një arritje e shkëlqyer për diplomacinë shqiptare.

Mirënjohje të gjithëve për mbështetjen!

Udhëtoni në Shqipëri

Albanian

Për të gjithë të interesuarit për të udhëtuar drejt Shqipërisë, njoftojmë se Shqipëria i ka hapur kufijtë në datën 1 qershor 2020. Nuk ka asnjë kufizim në hyrje, qoftë test Covid-19 apo dokument i veçantë.

 

 

 
https://punetejashtme.gov.al/al/sherbime-dhe-mundesi/covid-19/protokolli...

Bashkohuni për misionin historik të Shqipërisë në OKB

Albanian

Zgjedhja e Shqipërisë si anëtare jo e përhershme e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për periudhën 2022 – 2023, është momenti më historik në 65 vitet e anëtarësimit të vendit tonë në këtë organizatë.
 
https://www.facebook.com/xhackaolta/videos/638786767079613
 
https://fb.watch/5_1lA7oQKo/

Mbi ndërhyrjet artistike dhe ngjyrat e Tiranës

Albanian

Ndërhyrjet artistike në kryeqytetin e Shqipërisë, një leksion për São Paulo-n. 

Ju ofrojmë një artikull interesant mbi këndvështrimin artistik krijues e shumëngjyrës te Tiranës.

https://vejasp.abril.com.br/blog/sao-paulo-nas-alturas/albania-tirana-re...

Shërbime në portalin E-Albania.

Albanian

Shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Shqipërisë tashmë kanë mundësi të aplikojnë online për rinovimin e dokumentave të tyre biometrike (pasaportë dhe ID) si dhe të deklarojnë adresën e tyre të vendbanimit.

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
SMDB Conjunto 04 Lote 03 Casa “D” Lago Sul
71680-040 Brasilia-DF, Brazil

Tel / Fax

Tel.+55 61 33 64 05 19
Nr. i emergjences: +55 61 99114 6568

'

E-MAIL

embassy.brasilia@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00