Articles

Lumi i Vermoshit pjesë e Basenit të Madh të Danubit

Albanian

Lumi i Vermoshit është i vetmi lumë në Shqipëri që nuk derdhet në Detin Adriatik dhe ndryshe nga lumenjtë e tjerë, të cilët rrjedhin nga Lindja në Perëndim, ai rrjedh nga Perëndimi në Lindje. Me dy degët e Lëpushës dhe Grebenit, ai është mjaft i rëndësishëm në kontekstin evropian, sepse derdhet në Lumin Danub.
 
 

Shqipëria zgjidhet anëtare e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për vitet 2022-2023

Albanian

Shqipëria zgjidhet anëtare e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për dy vitet e ardhshme. Kjo është një mundësi historike dhe një arritje e shkëlqyer për diplomacinë shqiptare.

Mirënjohje të gjithëve për mbështetjen!

Udhëtoni në Shqipëri

Albanian

Për të gjithë të interesuarit për të udhëtuar drejt Shqipërisë, njoftojmë se Shqipëria i ka hapur kufijtë në datën 1 qershor 2020. Nuk ka asnjë kufizim në hyrje, qoftë test Covid-19 apo dokument i veçantë.

 

 

 
https://punetejashtme.gov.al/al/sherbime-dhe-mundesi/covid-19/protokolli...

Bashkohuni për misionin historik të Shqipërisë në OKB

Albanian

Zgjedhja e Shqipërisë si anëtare jo e përhershme e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për periudhën 2022 – 2023, është momenti më historik në 65 vitet e anëtarësimit të vendit tonë në këtë organizatë.
 
https://www.facebook.com/xhackaolta/videos/638786767079613
 
https://fb.watch/5_1lA7oQKo/

Mbi ndërhyrjet artistike dhe ngjyrat e Tiranës

Albanian

Ndërhyrjet artistike në kryeqytetin e Shqipërisë, një leksion për São Paulo-n. 

Ju ofrojmë një artikull interesant mbi këndvështrimin artistik krijues e shumëngjyrës te Tiranës.

https://vejasp.abril.com.br/blog/sao-paulo-nas-alturas/albania-tirana-re...

Shërbime në portalin E-Albania.

Albanian

Shtetasit shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Shqipërisë tashmë kanë mundësi të aplikojnë online për rinovimin e dokumentave të tyre biometrike (pasaportë dhe ID) si dhe të deklarojnë adresën e tyre të vendbanimit.

Deklarimi i adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë

Albanian

Shërbimi elektronik “Deklarimi i adresës së shtetasve shqiptarë që jetojnë jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë” ju mundëson shtetasve shqiptarë, të cilët janë me vendbanim të përhershëm jashtë territorit të Republikës së Shqipërisë, të kryejnë vetëdeklarimin e adresës së banimit me të dhënat e sakta në shtetin ku ata jetojnë.
Formulari mund të plotësohet nga shtetasit për deklarimin e adresës së tyre personale, ose dhe për anëtarët e të njëjtës familje, në rastin kur ata jetojnë në të njëjtin vendbanim me deklaruesin.
Dokumentacioni i nevojshëm:

Akreditim i Ambasadorit Rezar Bregu

Albanian

Z. Rezar Bregu i paraqet kopjet e Letrave Kredenciale, Zv. Ministrit te Jashtem argjentinas, z.

Mbi coronavirusin

Albanian

Colours of Albania 2019

Albanian

Edicioni i pestë i Colours Of Albania 2019, kjo fushatë promovuese p

Pages

Adresa

Ambasada Shqiptare
SMDB Conjunto 04 Lote 03 Casa “D” Lago Sul
71680-040 Brasilia-DF, Brazil

Tel / Fax

Tel.+55 61 33 64 05 19
Nr. i emergjences: +55 61 99114 6568

'

E-MAIL

embassy.brasilia@mfa.gov.al

Orari zyrtar

E hënë- E premte
09:00 - 17:00