Ministri Bushati merr pjesë në takimin informal të Ministrave të Punëve të Jashtme të BE në Luksemburg

Ministri i Punëve Jashtme Shqipërisë z. Ditmir Bushati mori pjesë takimin informal Ministrave Punëve Jashtme BE, i cili u zhvillua Luksemburg. Sipas praktikës konsoliduar tashmë, përveç ministrave vendeve anëtare, takim morën pjesë edhe ministrat e jashtëm vendeve kandidate për anëtarësim BE – Shqipërisë, Turqisë, Serbisë, Malit Zi dhe Maqedonisë.

Diskutimet gjatë këtij takimi u përqendruan çështjet e mprehta me cilat po përballet sot kontinenti ynë si çështjet me karakter humanitar, Ukraina dhe marrëdhëniet me Rusinë, situata e sigurisë brenda BE-së dhe rajonet fqinje me , ekstremizmi, terrorizmi dhe luftëtarët e huaj.

fjalën e tij gjatë takimit Ministri Bushati u shpreh se: "Vala refugjatëve vijnë nga Lindja e Mesme dhe jugu i Mesdheut përben një fenomen tepër ndjeshëm për ne, sepse sjell mendje kujtimet e viteve '90 kur filluan largimet masive Ballkan  pas rënies regjimeve totalitare e me pas shpërnguljet nga luftrat ish Jugosllavi. Vala e refugjateve si një krizë e pa precedentë ka goditur Evropën përbëhet nga një sërë elementesh vendosin sprovë aftësitë e gjithëve dhe kërkon një përgjigje kolektive, instrumente solidarizues për akomoduar refugjatët, luftuar rrjetet e trafikantëve dhe elementeve terroristë mund kërkojnë përfitojnë nga kjo situatë".

Gjithashtu Ministri Bushati dhe homologët e vendeve tjera kandidate zhvilluan dhe një audiencë me Duken e Madh te Luksemburgut Madhërinë Henry.

http://tvnewsroom.consilium.europa.eu/event/informal-meeting-of-foreign-affairs-ministers-gymnich-september-2015/departure-and-doorstep-al-bushati

Adresa

Ambasada Shqiptare
Frederiksholms Kanal 4, st.tv. 1220
Copenhagen, Denmark

Tel / Fax

Tel. + 45/ 33917979
Fax. + 45/ 33917969
Nr. i emergjences
+45 91783183

E-MAIL

embassy.copenhagen@mfa.gov.al

Orari zyrtar

Nga e Hëna në të Premte
09:00 – 17:00