Çelet ekspozitë me fotografi nga Shqipëria në Universitetin e Strasburgut

4 shkurt 2016, Universitetin e Strasburgut u hap një ekspozitë me fotografi nga Shqipëria, bërë nga 12 universitarë francezë, vizituan vendin tonë gjatë vjeshtës 2015-ës.

ekspozitën e çelur me këtë rast morën pjesë drejtuesit e lartë Universitetit Strasburgut, profesorë, stafi teknik i universitetit, si edhe përfaqësues nga Ambasada e Shqipërisë Francë dhe nga Përfaqësia e Përhershme e Shqipërisë Këshillin e Evropës.

Fotot e ekspozitës pasqyronin disa realitete shqiptare, si bukuritë natyrore vendit tonë me pamje shumë bukura nga deti dhe nga malet, gastronominë tonë, si edhe harmoninë fetare.

Fjalën e hapjes ekspozitës e mbajti zëvendës presidenti i universitetit Strasburgut, Profesor Michel Deneken, i cili përgëzoi universitarët e Strasburgut për ekspozitën mbi Shqipërinë, duke thënë se Universiteti i Strasburgut ka qenë historikisht i interesuar për Evropën qendrore dhe jug-lindore, si edhe ka pasur gjithmonë bashkëpunime me këto vende, rastin e Shqipërisë veçanti për arkeologjinë. Gjithashtu, Prof. Deneken shprehu dëshirën ketë shumë bashkëpunime ardhmen midis Universitetit Strasburgut dhe Universiteteve shqiptare.

Përfaqësuesja e ambasadës Shqipërisë Francë, Avenilda Doko, fjalën e saj, ndër tjera tha se është një kënaqësi për ambasadën por edhe për shqiptarët shikojnë sesi francezët e paraqesin Shqipërinë dhe flasin për ambjentet universitare por edhe tej. Promovimi i kulturës dhe turizmit shqiptar, është një nga prioritet e ambasadës, por me anë kësaj ekspozite, ky promovim u edhe mirë nga Universiteti i Strazburgut. Znj. Doko falenderoi pjesëmarrësit për interesin e tyre për Shqipërinë.

Përfaqësuesi i SPACS, Shërbimi i Promovimit Social Universitetit Strasburgut Z. Marc Levy tregoi përshtypjet e tij mira për vizitën Shqipëri duke inkurajuar edhe kolegët e tjerë vizitojnë Shqipërinë shpejti

ADRESA

Ambasada Shqiptare
57, avenue Marceau 75116
Paris, France

TEL / FAX

Tel. +33 1 47 23 31 00
Fax. +33 1 47 23 59 85

Kontakt Urgjence

+33 1 47 23 31 51
Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

SHËRBIMI KONSULLOR

E hënë, e martë dhe e mërkurë:
10:00 - 13:00
*Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e pushimeve zyrtare shqiptare:
1 janar 2024, 2 janar 2024, 14 mars 2024, 22 mars 2024, 31 mars 2024, 10 prill 2024, 1 maj 2024, 5 maj 2024, 16 qershor 2024, 5 shtator 2024, 28 nentor 2024, 29 nentor 2024, 8 dhjetor 2024, 25 dhjetor 2024.