Aventurat e Tintinit pë herë të parë në gjuhën shqipe

Bëmat e personazhit librit vizatimor frëngjishtfolës Tintinit përkthehen dhe botohen për herë parë edhe gjuhën shqipe. Shtëpia botuese « Bénart Editions » ka njoftuar botimin e albumit « Skeptri i Otocarit », përkthyer nga botimi francez i shtëpise botuese Casterman, nga Evelyne Noygues dhe Arben Selimi.
 
Me këtë përkthim dhe botim për herë parë gjuhën shqipe albumit « Skeptri i Otocarit », reporteri simpatik Tintin, i autorit belg Hergé, hyn botën shqipfolëse ku çdo gjë duket sa familjare aq dhe e paparë !
 
Bëmat e Tintinit këtë album zhvillohen një vend imagjinar. Imagjinar po, por jo dhe aq ! Shumë detaje na kujtojnë një vënd ballkanik…, dhe përse jo vëndin e shqiponjave ?! Gjithashtu personazhe ndryshëm, vende, veshje, etj., na kujtojnë Shqipërinë e fundit viteve 1930!
 
Botimi i këtij albumi do ndihmojë gjithashtu lëvrimin e librit vizatimor, gjini pak e njohur Shqipëri.    
 
 
Foto facebook :

ADRESA

Ambasada Shqiptare
57, avenue Marceau 75116
Paris, France

TEL / FAX

Tel. +33 1 47 23 31 00
Fax. +33 1 47 23 59 85

Kontakt Urgjence

+33 1 47 23 31 51
Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

E-MAIL

Konsullata:
consulate.paris@mfa.gov.al

Kancelaria:
embassy.paris@mfa.gov.al

Çështje policore:
officer.paris@mfa.gov.al

SHËRBIMI KONSULLOR

E hënë, e martë dhe e mërkurë
10:00 - 13:00
* Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e pushimeve zyrtare shqiptare:
 2 jan 2023, 3 jan 2023
14 mar 2023, 22 mar 2023,
10 pri 2023, 17 pri 2023, 21 prill 2023, 1 maj 2023, 28 qer 
2023, 5 sht 2023, 28 nën 2023, 29 nën 2023, 25 dhj 2023