Fjala e mirëseardhjes

dashur miq,
 
Mirësevini faqen e internetit Ambasadës Shqipërisë Francë. Kjo faqe ofron informacione përditësuara mbi aktivitetet tona dhe mbi zhvillimet rëndësishme lidhje me marrëdhëniet mes Shqipërisë dhe Francës. Ajo është menduar si një instrument ndihmon zhvillimin e marrëdhënieve dypalëshe shkëlqyera ekzistojnë mes dy vendeve tona.
 
Është bindja ime e thellë, por jam i sigurt edhe e juaja, historia e marrëdhënieve mes Shqipërisë dhe Francës është e gjatë, dhe, do ta thoja me vendosmëri, ajo është e bukur. Ato janë marrëdhënie hershme kanë nisur me zbarkimin brigjet shqiptare Robert Guiscard-it shekullin XI, kanë vazhduar me praninë Shqipëri gjatë Luftës Parë Botërore trupave Ushtrisë Franceze Lindjes gjeneralit Sarrail cilat lanë pas tyre liceun e famshëm francez, djepin e elitave drejtuese dhe intelektuale vendit, për mbërritur kohët moderne me një prani reciproke franceze Shqipëri dhe shqiptare ne Francë, prani kjo politike, ekonomike, tregtare, universitare dhe gjuhësore, e cila falë përpjekjeve jashtëzakonshme dhe respektueshme gjithë shqiptarëve dhe francezëve qe bartin stafetën e këtyre marrëdhënieve dhe kësaj miqësie, vazhdon jetojë dhe zhvillohet sot e kësaj dite. Shqipëria është gjithashtu, fatmirësisht, një vend anëtar i Frankofonisë dhe kjo jo thjesht letra por duke qenë shumë aktive. Kjo është gjithashtu dëshmi e një dashurie sinqertë për Francën vazhdon jetë e gjallë te shqiptarët dhe te shqiptaret e ditëve tona
 
Franca është një vend me rrezatim botëror, një vend i madh evropian, një prej themelueseve dhe sot një nga shtyllat kryesore Bashkimit Evropian. Nga ana tjetër, Shqipëria është një vend me vokacion evropian pakthyeshëm, pavarësisht vështirësive objektive, natyrisht kanë bëjnë me etapat e saj zhvillimit. Politika e brendshme dhe e jashtme e gjitha qeverive shqiptare është e lidhur thellësisht me këtë synim dhe me vlerat e parimet themelore familjes evropiane, e cilat janë paqja, demokracia, respektimi i drejtave njeriut, prospepriteti dhe fqinjësia e mirë. Sepse, sikurse e ka thënë edhe njeriu i madh i letrave shqipe, Ismail Kadare, “Evropa është gjendja natyrore e Shqipërisë, e vetmja gjendje e saj”.  Dhe unë ne ndaj plotësisht këtë bindje me
 
Ju ftoj gjithëve, dashur miq dhe admirues francezë Shqipërisë, shqiptarë Francës dhe francezë Shqipërisë, bashkoni përpjekjet, edhe me Ambasadën dhe ekipin e saj, për dhënë kontributin tuaj ky vokacion evropian e paqësor, si dhe kjo miqësi tradicionale vazhdojë, thellohet dhe gjejë fusha reja zbatimi. Kam besimin e fortë ndonëse marrëdhëniet aktuale mes Shqipërise dhe Francës janë shkëlqyera, ato mund shkojnë tej, gjitha nivelet, politike, ekonomike si dhe kulturore e intelektuale
 
E konsideroj praninë e atyre mijëra shqiptarëve jetojnë e punojnë Francë, ndër cilët disa me emër  dhe tjerë pak njohur por po aq respektuar, si një aset vyer plotësimin e detyrës sonë. Ata kanë qenë dhe do vazhdojnë jenë ambasadorët mirë Shqipërisë.
 
Ambasada jonë ndodhet adresën 57, avenue Marceau, lagjen e 16-të Parisit. Diplomatët e saj dhe bashkëpunëtorët ndjekin çdo ditë çështjet politike, ekonomike, tregtare, frankofonisë, kulturore, konsullore, protokollare, ushtarake dhe policore. Ambasada ruan kontakte ngushta me shoqatat franceze dhe ato shqiptarëve Francë si dhe me konsujt e nderit Shqipërisë Lyon, Metz dhe Monaco.
 
Ambasadori përfaqëson Shqipërinë gjithashtu pranë Principatës Monakos dhe pranë Organizatës Ndërkombëtare Frankofonisë.
 
Faqja jonë internet ashtu si dhe vetë Ambasada, janë vende pritjeje për njerëzit por gjithashtu për ide dhe iniciativa. Ju ftoj na informoni për projektet tuaja dhe sugjerimet do kontribuojnë për një miqësi edhe fortë e dobishme për secilin nga vendet tona.
 
 
Dritan Tola
Ambasador i Shqipërise Francë

ADRESA

Ambasada Shqiptare
57, avenue Marceau 75116
Paris, France

TEL / FAX

Tel. +33 1 47 23 31 00
Fax. +33 1 47 23 59 85

Kontakt Urgjence

+33 1 47 23 31 51
Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

E-MAIL

Konsullata:
consulate.paris@mfa.gov.al

Kancelaria:
embassy.paris@mfa.gov.al

Çështje policore:
officer.paris@mfa.gov.al

SHËRBIMI KONSULLOR

E hënë, e martë dhe e mërkurë
10:00 - 13:00
* Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e pushimeve zyrtare shqiptare:
 2 jan 2023, 3 jan 2023
14 mar 2023, 22 mar 2023,
10 pri 2023, 17 pri 2023, 21 prill 2023, 1 maj 2023, 28 qer 
2023, 5 sht 2023, 28 nën 2023, 29 nën 2023, 25 dhj 2023