Një histori në imazhe: Fokusimi në Arkivin Kombëtar të Filmit të Shqipërisë (AQSHF) - Paris, 20-24 mars 2016

Në kuadër të festivalit ndërkombëtar të filmit dokumentar, 18-27mars 2016, në Paris, Arkivat e Filmit Kombetar Shqiptar (AQSHF) u nderuan si pjesë e një programi kushtuar filmit dokumentar shqiptar, me synim të veçantë filmin dhe marrëdhëniet e tij me çensurën dhe propagandën: si filma propogandistikë, film i Dhimister Anagnosti (një përrallë e vjetër), Xhanfize Keko (Tomka dhe shokët e tij), Fatmir Koci ( Tirana viti zero) ...etj.

Ky program është përfaqësues i një shumëllojshmërie të gjerë të arkivave, që na nxit ti marrim në konsideratë si vendimtare për të kuptuar se si imazhet mund të mbështesin, por edhe të diskretitojnë pushtetin politik.

Projekti « The Albanian Cinema Project » është paraqitur në praninë e autorëve të tij dhe regjisorit, kritikut dhe programuesit Marc Cousins. Ky i fundit paraqiti filmin e tij "Here be dragons", kushtuar kinemasë shqiptare.

ADRESA

Ambasada Shqiptare
57, avenue Marceau 75116
Paris, France

TEL / FAX

Tel. +33 1 47 23 31 00
Fax. +33 1 47 23 59 85

Kontakt Urgjence

+33 1 47 23 31 51
Ky numër mund të përdoret vetëm në rast urgjence. Abuzimi me këtë numër ju ngarkon me përgjegjësi ligjore

E-MAIL

Konsullata:
consulate.paris@mfa.gov.al

Kancelaria:
embassy.paris@mfa.gov.al

Çështje policore:
officer.paris@mfa.gov.al

SHËRBIMI KONSULLOR

E hënë, e martë dhe e mërkurë
10:00 - 13:00
* Shërbimi konsullor është i mbyllur në ditët e pushimeve zyrtare shqiptare:
 2 jan 2023, 3 jan 2023
14 mar 2023, 22 mar 2023,
10 pri 2023, 17 pri 2023, 21 prill 2023, 1 maj 2023, 28 qer 
2023, 5 sht 2023, 28 nën 2023, 29 nën 2023, 25 dhj 2023